Με ιεροπρέπεια και σεμνότητα γιορτάστηκε και εφέτος η Σύναξη του Τιμίου Προδρόμου στην Ξηροκρήνη της Κωνσταντινούπολης, με επίκεντρο τον ομώνυμο Ιερό Ναό της Κοινότητας.

Το απόγευμα του Σαββάτου, 6 Ιανουαρίου, τελέστηκε ο Μέγας Εσπερινός, κατά τον οποίον εψάλη το Μεγάλο Προκείμενο της Δεσποτικής εορτής «Ο Θεός ημών εν τω ουρανώ και εν τη γη πάντα, όσα ηθέλησεν εποίησε» (Ψαλμ. 113, 11).

Το πρωί της επομένης, Κυριακής 7 Ιανουαρίου, τελέστηκε ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Μητροπολίτη Κυδωνιών κ. Αθηναγόρα, Πατριαρχικού Επόπτη της Περιφερείας Βορσπόρου. Με τον Μητροπολίτη κ. Αθηναγόρα συλλειτούργησε ο Μέγας Κατηχητής κ. Χρύσανθος, Ιερατικώς Προϊστάμενος της γειτονικής Κοινότητας Μεγάλου Ρεύματος, και διακόνησε ο Πατριαρχικός Διάκονος κ. Ανατόλιος Δοξαστάκης.

Έψαλαν εμμελέστατα οι τακτικοί Ιεροψάλτες της Κοινότητας Μεγάλου Ρεύματος.

Παρά την κακοκαιρία εκκλησιάσθηκαν αρκετοί χριστιανοί, τόσο από την γύρω περιοχή του Βοσπόρου, όσο και από άλλα μέρη της Πόλης, με επικεφαλής τον κ. Στέλιο Μουχλίδη, Πρόεδρο της Κοινότητάς Ξηροκρήνης.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας τελέστηκε η ακολουθία για την ευλογία της Αγιοβασιλόπιτας, την οποία έκοψε ο Μητροπολίτης Κυδωνιών και την διένειμε στους πιστούς, μετά από μία σύντομη ομιλία, σχετική με την εορτή των Αγίων Θεοφανείων και το έθιμο της πίττας του Αγίου Βασιλείου, ευχόμενος τα δέοντα.

Το χρυσό φλουρί έλαχε στο κομμάτι της κ. Εριφύλης Καράκαγια.

Επακολούθησε δεξίωση και ανταλλαγή εορτίων ευχών, για μια ευτυχισμένη, ειρηνική και κατά πάντα ευλογημένη από τον Επιφανέντα Θεό νέα χρονιά.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.