Λαμπρά εορτάστηκε, για δεύτερη χρονιά, στην Ιερά Μητρόπολη Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς, η Σύναξη της Ιεράς Εικόνος της Παναγίας της Ελαιοβρυτίσσης.

Επίκεντρο της πανηγύρεως, ο Ιερός Μητροπολιτικός Ναός Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Καλαμαριάς, στον οποίο θησαυρίζεται πιστό αντίγραφο της Ιεράς Εικόνος.

Η ιερά Εικόνα αποτελεί ευλογία της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου Αγίου Όρους και του Πανοσιολογιωτάτου Καθηγουμένου κ. Εφραίμ στον Ιερό Ναό.

Την παραμονή της εορτής, Σάββατο 8 Οκτωβρίου, τελέστηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός, κατά τον οποίο χοροστάτησε και ομίλησε ο Σεβασμιώτατος κ. Ιουστίνος.

Ανήμερα της εορτής, τελέστηκε ο Όρθρος και η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, υπό του Σεβασμιωτάτου κ. Ιουστίνου, με τη συμμετοχή των Ιερέων του Ναού, του Δημάρχου Καλαμαριάς κ. Γιάννη Δαρδαμανέλη, μελών του Δημοτικού Συμβουλίου, εκπροσώπων των Ενόπλων Δυνάμεων, Φορέων και πλήθους πιστού λαού.

Πριν την Απόλυση, ο Σεβασμιώτατος ευλόγησε έλαιο, το οποίο διανέμεται στους προσκυνητές του Ναού καθ όλη τη διάρκεια του έτους.

Ακολούθως πραγματοποιήθηκε μικρή λιτανεία της Ιεράς Εικόνος πέριξ του Ιερού Ναού.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.