Με λαμπρότητα και αθρόα συμμετοχή πιστών από όλη τη Βοιωτία τιμήθηκε η μνήμῃ πάντων των εν Βοιωτίᾳ διαλαμψάντων Αγίων στον Ιερό Ναό των Βοιωτών Αγίων και του Αγίου Ιωάννου του Ρώσσου, που βρίσκεται μεταξύ των χωρίων Άρματος και Ελεώνος Θηβών, την Παρασκευή 27 και το Σάββατο 28 Μαΐου 2022.

Το απόγευμα της Παρασκευής 27 Μαΐου 2022 στον πανηγυρικό Εσπερινό χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Γεώργιος πλαισιούμενος από ιερείς και πλήθος πιστών από όλη την Μητροπολιτική μας περιφέρεια, των στρατιωτικών και αστυνομικών αρχών της Βοιωτίας, καθώς και των τοπικών δημοτικών αρχών. Το θείο κήρυξε ο πανοσ. αρχιμ. π. Θεολόγος Αλεξανδράκης, ιεροκήρυκας της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, ο οποίος μίλησε για τη μίμηση των αγίων στη ζωή μας.

Ο Σεβασμιώτατος στο τέλος του Εσπερινού αναφέρθηκε στους αγώνες την δεκαετία του ’80 της Τοπικής μας Εκκλησίας και του τότε Μητροπολίτη και νυν Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου, για την αποτροπή δημιουργίας χιλιαστικού κέντρου στην περιοχή του Ελεώνα και την ανέγερση του Ναού των Βοιωτών Αγίων. Ανέφερε ότι οι Βοιωτοί Άγιοι κι όλοι οι Άγιοι της Εκκλησίας μας πρέπει να είναι τα πρότυπα στη ζωής μας και ευχήθηκε οι Βοιωτοί Άγιοι να πρεσβεύουν προς τον Κύριο για όλους μας. Τέλος, ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε εγκάρδια σε όλους Χρόνια Πολλά και ευλογημένα και ευχαρίστησε τη Διαχειριστική Επιτροπή του Ναού και όλους όσοι βοήθησαν για την εορτή.

Στον Εσπερινό έψαλε η Βυζαντινή χορωδία του Συλλόγου Ιεροψαλτών επαρχίας Θηβών “Ο Ευαγγελιστής Λουκάς” υπό τη διεύθυνση του Πρωτοψάλτη του Μητροπολιτικού Ναού Θηβών κ. Αντωνίου Τσαρουχά.

Το πρωί του Σαββάτου 28 Μαΐου τελέσθηκε πανηγυρική Θεία Λειτουργία με τη συμμετοχή ιερέων και πιστών από όλη τη Μητροπολιτική μας περιφέρεια. Το θείο λόγο κήρυξε ο πανοσ. αρχιμ. π. Σιλουανός Πεπονάκης, ιεροκήρυκας της Μητροπόλεώς μας, ο οποίος αναφέρθηκε στη ζωή των Βοιωτών Αγίων, οι οποίοι θα πρέπει να είναι οι εμπνευστές και τα πρότυπα της ζωής μας.

Στον Ναό είχαν εκτεθεί προς προσκύνηση ιερά λείψανα των Βοιωτών Αγίων, που μεταφέρθηκαν για την εορτή από Ιερές Μονές και Ναούς της επαρχίας μας, όπου φυλάσσονται.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.