Το εσπέρας της Πέμπτης 23 Σεπτεμβρίου 2021, παραμονή της εορτής της Παναγίας Μυρτιδιωτίσσης και του Αγίου Σιλουανού του Αθωνίτη, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Γεώργιος τέλεσε τον Εσπερινό στο Παρεκκλήσιο της Παναγίας Μυρτιδιωτίσσης, που βρίσκεται στον περίβολο του Θεραπευτηρίου Χρονίως Πασχόντων «Διακονία Αγάπης» Θηβών. Στον Εσπερινό λόγω των μέτρων προστασίας από τον κορωνοϊό συμμετείχαν μόνον φιλοξενούμενοι και εργαζόμενοι του Θεραπευτηρίου.

Ο Σεβασμιώτατος μετά τον Εσπερινό συνομίλησε με τους φιλοξενούμενους, που όπως πάντα τον υποδέχτηκαν με χαρά και αγάπη, αγάπη την οποία πρώτα ο ίδιος ο Σεβασμιώτατος εκφράζει προς τους ανθρώπους που φιλοξενούνται στο Θεραπευτήριο, αλλά και συνεχώς μεριμνά για την όσο το δυνατόν καλύτερη διαβίωσή τους έχοντας την ευθύνη και τον συντονισμό της λειτουργίας του Θεραπευτηρίου.

Στη συνέχεια, ο Σεβασμιώτατος επισκέφθηκε την Ιερά Μονή Αγίου Γεωργίου Μαυρομματίου και ευχήθηκε για την ονομαστική του εορτή στον ιεροκήρυκα της Μητροπόλεως και Καθηγούμενο της Ιεράς Μονής πανοσ. αρχιμ. π. Σιλουανό Πεπονάκη.

Το πρωί της Παρασκευής 24 Σεπτεμβρίου ο Σεβασμιώτατος τέλεσε τη Θεία Λειτουργία στην Ιερά Μονή Γενεθλίου της Θεοτόκου (Πελαγίας) στο Ακραίφνιο, και ευχήθηκε στη Γερόντισσα της Μονής οσιολογιωτάτη μοναχή Σιλουανή για την ονομαστική της εορτή.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.