Όπως μας πληροφορεί η Μητρόπολη.

Με τη δέουσα εκκλησιαστική μεγαλοπρέπεια και τάξη εορτάσθηκε η Δεσποτική Εορτή της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στην Ιερά Μητρόπολη Μεσσηνίας. Επίκεντρο του εορτασμού το ιστορικό Ανδρομονάστηρο πλησίον της καστροπολιτείας της Ανδρούσης και το Παρεκκλήσιον της Μεταμορφώσεως στη συνοικία Φραγκοπήγαδο της πόλεως της Καλαμάτας.

Την παραμονή της εορτής στον Πανηγυρικό Εσπερινό στο Ανδρομονάστηρο χοροστάτησε ο παρεπιδημών στη Μεσσηνία και καταγόμενος από αυτήν, Σεβ. Μητροπολίτης Καρθαγένης κ. Μελέτιος, συμπαραστατούμενος από τον Πρωτοσύγκελλο της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσσηνίας Αρχιμ. Φίλιππο Χαμαργιά και τους πατέρες της Μονής Βουλκάνου.

Στο Παρεκκλήσιο του Φραγκοπήγαδου χοροστάτησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος, πλαισιωμένος από τον Αρχιερατικό Επίτροπο Καλαμάτας Αρχιμ. Χριστοφόρο Νταμάτη και πολλούς ιερείς της πόλεως της Καλαμάτας.

Την κυριώνυμο ο Σεβ. Μητροπολίτης Μεσσηνίας προέστη της Θείας Λειτουργίας στο Ανδρομονάστηρο και ο Σεβ. Καρθαγένης στο Παρεκκλήσιο του Φραγκοπήγαδου, ο δε Πρωτοσύγκελλος τςη Μητροπόλεως π. Φίλιππος μετέβη και ιερούργησε στο πανηγυρίζον παρεκκλήσιο της Μεταμορφώσεως των Κατασκηνώσεων της ΓΕΧΑ Καλαμάτας.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.