Με την δέουσα λαμπρότητα και ιεροπρέπεια εορτάσθηκε η Μεγάλη Δεσποτική εορτή της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στον ομώνυμο Ιερό Ναό του Μοσχάτου.

Την Θεία Λειτουργία τέλεσε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ανδρούσης κ. Κωνστάντιος με την συμμετοχή κληρικών της ενορίας. Στην ομιλία του ο Θεοφιλέστατος αναφέρθηκε στο εξαίσιο γεγονός της Μεταμορφώσεως, τονίζοντας ότι η Μεταμόρφωση είναι εορτή της αλήθειας, της αποκαλύψεως, της δόξης του Χριστού, της εσωτερικής Του τελειότητας, αλλά και έκφραση της αγάπης και της φιλανθρωπίας του Θεού. Είναι παρηγοριά και στήριγμα για τον άνθρωπο και ελπίδα και ζωή. Όπως ενισχύθηκαν οι μαθητές, κατά τον ίδιο τρόπο και οι άνθρωποι κάθε εποχής λαμβάνουν έλεος εξ ουρανού προκειμένου να αντέξουν την οδύνη της σταυρούμενης τους ζωής.

Πριν την απόλυση ο Θεοφιλέστατος κ.Κωνστάντιος κατόπιν σεπτής εντολής του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου, χειροθέτησε σε οικονόμο και πνευματικό τον π. Ζήση Κτένιδη, εφημέριο, Υπεύθυνο Νεότητας της ενορίας της Μεταμορφώσεως Σωτήρος Μοσχάτου και Υπεύθυνου του πολιτιστικού κέντρου της Αρχιεπισκοπής. Αναφέρθηκε ο Θεοφιλέστατος στην ιερατική διακονία του πατέρα Ζήση και στις συνεχείς προσπάθειες αλλά και για το ενδιαφέρον του για την κατήχηση των παιδιών και γενικότερα των νέων της ενορίας.
Στο τέλος της Πανηγυρικής Θ.Λειτουργίας ο Θεοφιλέστατος ευλόγησε τα προσφερθέντα κατά το έθιμο σταφύλια και συνεχάρει τους πατέρες της ενορίας για την λαμπρά πανήγυρι και εορτή.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.