Σε κλίμα κατάνυξης και με την αθρόα συμμετοχή του πληρώματος της τοπικής μας Εκκλησίας και των επισκεπτών του νησιού μας εορτάστηκε η κορυφαία εορτή του λεγομένου Θεομητορικού κύκλου, η εορτή της Κοιμήσεως της Υπεραγίας Θεοτόκου, το "Πάσχα του Καλοκαιριού", εορτή βαθιά ριζωμένη στη συνείδηση των Ορθοδόξων πιστών. Στη Μητρόπολη μας πανηγύρισαν οι Ιεροί Ενοριακοί Ναοί Ιαλυσού, Παναγίας Καθολικής Κρεμαστής, Σαλάκου, Ασκληπειού, Λίνδου, Έμπωνας και Αφάντου και μεγάλος αριθμός παρεκκλησίων σε όλο το νησί, με επίκεντρο του εορτασμού τον Ιερό Ενοριακό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου της Ιαλυσού.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης το βράδυ της Τρίτης, 13 Αυγούστου 2019, προέστη της Ακολουθίας του Επιταφίου της Υπεραγίας Θεοτόκου και της Λιτανείας στον ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Ιαλυσού, με τη συμμετοχή του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Νουβίας κ. Σάββα και του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Ολύμπου κ. Κυρίλλου.

Την παραμονή της Εορτής, Τρίτη 14 Αυγούστου: ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας χοροστάτησε του Εσπερινού και προέστη της Ακολουθίας του Επιταφίου της Υπεραγίας Θεοτόκου και ακολούθως της λιτανείας στον ιερό Ναό Παναγίας Καθολικής Κρεμαστής, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιταλίας και Μελίτης κ. Γεννάδιος χοροστάτησε του Εσπερινού στον Ενοριακό Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Ιαλυσού, ο άγιος Νουβίας στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Αρχαγγέλου και ο Θεοφιλέστατος άγιος Ολύμπου χοροστάτησε του Εσπερινού και προέστη της Ακολουθίας του Επιταφίου της Υπεραγίας Θεοτόκου στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Έμπωνας.

Την κυριώνυμη ημέρα της Εορτής ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας χοροστάτησε του Όρθρου και προέστη της τρισαρχιερατικής Θείας Λειτουργίας, συλλειτουργούντων του Σεβ. αγίου Νουβίας και του Θεοφιλ. αγίου Ολύμπου στον ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Ιαλυσού. Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, έλαβε χώρα η μεγαλοπρεπής λιτανεία την οποία ακολούθησε το σύνολο των τοπικών πολιτικών και στρατιωτικών Αρχών του Νησιού μας και πλήθος κόσμου.

Την κυριώνυμη ημέρα της Εορτής ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιταλίας κ. Γεννάδιος προέστη της πανηγύρεως στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου της γεννέτειρας του Κρεμαστής, ενώ ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γάνου και Χώρας κ. Αμφιλόχιος στον ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Λίνδου.


Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.