Με την ευλογία της Α.Θ.Μ του Πάπα και Πατριάρχου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεοδώρου Β', έλαβε χώρα στις κατασκηνώσεις Beit El-Wadi, στην περίφημη κοιλάδα της Νιτρίας κατά το τριήμερο 29 Σεπτεμβρίου έως 1η Οκτωβρίου ε.ε. η συνάντηση και εορτή των Ορθοδόξων νέων της Αιγύπτου, η οποία διοργανώθηκε από το Συμβούλιο των Ορθοδόξων Αραβόφωνων Κοινοτήτων της Αιγύπτου του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης στην οποία συμμετείχαν 110 νέοι και νέες , πραγματοποιήθηκαν διάφορες ημερίδες με θέματα που αφορούσαν κυρίως τη βιοηθική, όπου οι σύνεδροι μελέτησαν με πολύ ενδιαφέρον τις θέσεις της Εκκλησίας.

Κατά τις ημέρες του Συνεδρίου οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Ερμουπόλεως κ. Νικόλαος, Μέμφιδος κ. Νικόδημος – Πατριαρχικός Επίτροπος Καΐρου, και Πηλουσίου κ. Νάρκισσος – Πατριαρχικός Επίτροπος Αλεξανδρείας πραγματοποίησαν πνευματικές συναντήσεις με τους νέους, παρουσία αρχόντων της Αραβόφωνης Ορθόδοξης Κοινότητας, τους απηύθυναν λόγους πατρικούς και ομίλησαν περί της σπουδαιότητος της εν γένει διαρκούς πνευματικής καταρτίσεως των νέων, τους μεταφέραν τις Πατρικές ευχές και Πατριαρχικές ευλογίες του Μακαριωτάτου και ευχαρίστησαν όλους τους διοργανωτές.

Επίσης τις μέρες των συναντήσεων δόθηκε η ευκαιρία στους συμμετέχοντες να μοιραστούν και να συζητήσουν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ίδιοι, τίς προσδοκίες, τις ελπίδες που έχουν ή περιμένουν από την Εκκλησία, διότι με τη διεξαγωγή αυτής της συνάντησης, η Εκκλησία του Αποστόλου Μάρκου φανερώνει τη διαρκή πνευματική της φροντίδα, την αγάπη και το στοργικό ενδιαφέρον της για τους νέους, για τα μέλη της Εκκλησίας που βγαίνουν τώρα στον στίβο της ζωής.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.