Το απόγευμα της Παρασκευής 7 Σεπτεμβρίου ε.έ. ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Γεώργιος τέλεσε τον Εσπερινό στην Ιερά Μονή Γενεσίου της Θεοτόκου – Προστασία των Χριστιανών Ασωπίας. Ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε στη Μοναστική Αδελφότητα και σε όλους τους πιστούς που συμμετείχαν στην ακολουθία του Εσπερινού Χρόνια πολλά και η Υπεραγία Θεοτόκος να πρεσβεύει προς τον Κύριο για όλους.

Το πρωί του Σαββάτου 8 Σεπτεμβρίου ο Σεβασμιώτατος τέλεσε τη Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Γενεσίου της Θεοτόκου, που βρίσκεται στην 114 Πτέρυγα Μάχης/Αεροπορική Βάση Τανάγρας. Στη Θεία Λειτουργία παρέστησαν ο Υπαρχηγός ΓΕΑ κ. Συμεών Ψιμούλης, ο Διευθυντής Δ΄Κλάδου ΓΕΑ κ. Αθανάσιος Σαββόπουλος, ο Διοικητής της 114 Π.Μ. κ. Ιωάννης Κυρίου, αξιωματικοί και σμηνίτες της 114 Π.Μ., καθώς και αρκετοί πολίτες από τις γύρω περιοχές. Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στην εορτή της Παναγίας και ευχήθηκε σε όλους Χρόνια πολλά και η Θεοτόκος να τους προστατεύει και να μεσιτεύει προς τον Κύριο για όλους.

Στη συνέχεια ο Σεβασμιώτατος μετέβη στο κλειστό Γυμναστήριο Τανάγρας, όπου συμμετείχε στην Επιστημονική Ημερίδα με θέμα: «Ο διάλογος Επιστήμης και Θεολογίας», την έναρξη της οποίας κήρυξε ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος.

Στην Ημερίδα εισηγήσεις πραγματοποίησαν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος με θέμα: «Τα όρια διαλεκτικής Επιστήμης και Θεολογίας», ο Αναπληρωτής Πρύτανης-Καθηγητής κ. Γεώργιος Ζωγράφος με θέμα: «Ο άνθρωπος «στόχος» στην άσκηση της ιατρικής επιστήμης», ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρας με θέμα: «Τι είναι ο άνθρωπος και η ζωή για τη Θεολογία και την Επιστήμη» και ο Καθηγητής κ.Ανδρέας Καραμπίνης με θέμα : «Ο αγώνας για τη διάσωση του ανθρώπου στη Μ.Ε.Θ.».

Ενώ στο τέλος παρέμβαση έκανε ο Φοιτητής Ιατρικής του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου κ. Γεώργιος Παπαϊωάννου με θέμα: «Η Ιατρική προσέγγιση της Θεολογίας. Μια προσέγγιση από έναν νέον επιστήμονα».
Εορτή Γενεσίου της Θεοτόκου στην Ι.Μονή Γεν.Θεοτόκου Ασωπίας και στην 114 Πτέρυγα Μάχης Τανάγρας

Εορτή Γενεσίου της Θεοτόκου στην Ι.Μονή Γεν.Θεοτόκου Ασωπίας και στην 114 Πτέρυγα Μάχης Τανάγρας


Εορτή Γενεσίου της Θεοτόκου στην Ι.Μονή Γεν.Θεοτόκου Ασωπίας και στην 114 Πτέρυγα Μάχης Τανάγρας

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.