Με την αθρόα προσέλευση του ευσεβούς λαού μας, πολλών προσκυνητών από διάφορα μέρη της πατρίδας μας και την παρουσία των τοπικών πολιτικών, αυτοδιοικητικών και στρατιωτικών Αρχών εορτάστηκε στη Ιερά μας Μητρόπολη η Θεομητορική Εορτή του Γενεσίου της Υπεραγίας Θεοτόκου με επίκεντρο τις ιερές Μονές Σκιαδίου (Παναγίας Σκιαδενής) και Παναγίας Τσαμπίκας.

Στην Ιερά Μονή Σκιαδίου του πανηγυρικού Εσπερινού (Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου 2019) χοροστάτησε ο εκ των Αδελφών αυτής, Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Γκούλου και Ανατολικής Ουγκάντα κ. Σίλβεστρος. Ακολούθησε στον εξωτερικό αύλειο χώρο της Ιεράς Μονής το παραδοσιακό πανηγύρι με την συμμετοχή των κατοίκων των γειτονικών χωριών. Την κυριώνυμη ημέρα της Εορτής χοροστάτησε του Όρθρου και προέστη της τρισαρχιερατικής Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας, συλλειτουργούντων του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Νουβίας κ. Σάββα και του Θεοφιλεστάτου αγίου Γκούλου.

Στην Ιερά Μονή Τσαμπίκας του πανηγυρικού Εσπερινού προέστη ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας, ενώ την επόμενη χοροστάτησε του Όρθρου και τέλεσε την Θεία Λειτουργία ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ολύμπου κ. Κύριλλος.

Στον πανηγυρίζοντα ενοριακό Ιερό Ναό Γενεσίου της Θεοτόκου Ψίνθου χοροστάτησε του πανηγυρικού Εσπερινού ο Θεοφιλέστατος άγιος Ολύμπου.

Σημειωτέον ότι η Εορτή του Γενεσίου της Υπεραγίας Θεοτόκου γιορτάζεται με ιδιαίτερη λαμπρότητα στο νησί μας. Δύο από τις ιστορικές Μονές μας, η Ιερά Μονή Αμάρτου και η Ιερά Μονή Ελεούσας (Κοσκινιστής) πανηγυρίζουν κατά την μεγάλη αυτή Θεομητορική Εορτή, καθώς και ο ενοριακός ιερός Ναός του χωριού Προφύλια και πολλά παρεκκλήσια όπως της Παναγίας Περιγιαλενής στην Κρεμαστή.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.