Την Κυριακή 17 Οκτωβρίου 2021, παραμονή της εορτής του Ευαγγελιστή Λουκά ιδρυτή της Βοιωτικής Εκκλησίας, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Γεώργιος χοροστάτησε στον πανηγυρικό Εσπερινό, που τελέστηκε στον Ιερό Προσκυνηματικό Ναό του Ευαγγελιστή Λουκά Θηβών, όπου βρίσκεται ο τάφος του Αγίου.

Το θείο λόγο κήρυξε ο Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Αγίου Γεωργίου Μαυρομματίου πανοσ. αρχιμ. π. Σιλουανός Πεπονάκης, ο οποίος αναφέρθηκε στη ζωή του Ευαγγελιστή Λουκά και πως μπορούμε να την αγγίξουμε και να φτάσουμε να είναι η ζωή μας άγια. Στο τέλος, ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε να είναι πλούσιες οι πρεσβείες του Αγίου και Ευαγγελιστή Λουκά για όλους.

Το πρωί της Δευτέρας 18 Οκτωβρίου 2021 ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας τέλεσε τη Θεία Λειτουργία στην Ιερά Μονή Κοιμήσεως Θεοτόκου Κορώνειας. Το θείο λόγο κήρυξε ο πανοσ. αρχιμ. π. Γεώργιος Θανάσου, ο οποίος αναφέρθηκε στην Παλαιά Διαθήκη και την Καινή Διαθήκη που είναι συμφωνία Θεού και ανθρώπων, την οποία κατέγραψε ο Ευαγγελιστής Λουκάς, ο ζωγράφος του Θεού Λόγου.

Ο Σεβασμιώτατος στο λόγο του αναφέρθηκε στην προσωπικότητα του Ευαγγελιστή Λουκά, ο οποίος είναι ο ιδρυτής της Εκλησίας της Βοιωτίας και μαζί με τον Απόστολο Παύλο κατέστησαν πρώτο Επίσκοπο Θηβών τον Απόστολο Ρούφο, και ευχήθηκε σε όλους χρόνια πολλά.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.