Με τη δέουσα λαμπρότητα και επισημότητα η Ιερά Μητρόπολη Νέας Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος τίμησε την διπλή εορτή του Ευαγγελισμού της Υπεραγίας Θεοτόκου και της Επετείου της Εθνικής Παλιγγενεσίας του 1821, αποδίδοντας τη δέουσα τιμή στην Υπέρμαχο Στρατηγό του Έθνους μας και στους ήρωες Aγωνιστές του 1821.

Ανήμερα της Εθνικής Επετείου, Δευτέρα 25 Μαρτίου 2024, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Γαβριήλ χοροστάτησε στην ακολουθία του Όρθρου και στη συνέχεια τέλεσε την Πανηγυρική Θεία Λειτουργία στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Νέας Ιωνίας, με τη συμμετοχή κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως.

Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στο μέγα και ανερμήνευτο μυστήριο της Ενσαρκώσεως του Υιού και Λόγου του Θεού από την Κυρία Θεοτόκο, ενώ επεσήμανε την διαχρονική σχέση μεταξύ Ελληνισμού και Ορθοδοξίας.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος μετέβη στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Αγίας Κοιμήσεως της Θεοτόκου Ν. Φιλαδελφείας, όπου προεξήρχε στη Δοξολογία για την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου, παρουσία του Δημάρχου Ν. Φιλαδέλφειας-Ν. Χαλκηδόνας κ. Ιωάννη Τομπούλογλου, αντιδημάρχων, μελών του Δημοτικού και των Κοινοτικών Συμβουλίων του Δήμου, προέδρων και εκπροσώπων τοπικών πολιτιστικών συλλόγων, φορέων της πόλεως, εκπαιδευτικών, μαθητών και πλήθους πιστών.

Ακολούθως, ο Σεβασμιώτατος παρακολούθησε την καθιερωμένη παρέλαση επί της Λεωφόρου Δεκελείας.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.