Το Σάββατο 25 Δεκεμβρίου 2021, εορτή της Γεννήσεως του Χριστού, τελέστηκε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Εισοδίων της Θεοτόκου Λεβαδείας η Χριστουγεννιάτικη Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ. Γεωργίου. Προ του τέλους της Θείας Λειτουργίας διαβάστηκε το Χριστουγεννιάτικο μήνυμα του Σεβασμιωτάτου προς τους ευσεβείς Χριστιανούς της Μητροπολιτικής μας περιφέρειας. Στο τέλος, ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε στο εκκλησίασμα Χρόνια Πολλά, ευλογημένα, με υγεία και πνευματική προκοπή τονίζοντας ότι το μήνυμα των Χριστουγέννων είναι ότι ο Θεός ήρθε κοντά μας και να ετοιμάζουμε πάντα την ψυχή μας φάτνη όμορφη να τον υποδεχόμαστε.

Την παραμονή της εορτής 24 Δεκεμβρίου, ο Σεβασμιώτατος τέλεσε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Λεβαδείας τον Εσπερινό της εορτής των Χριστουγέννων και στη συνέχεια τη Θεία Λειτουργία, δίνοντας έτσι τη δυνατότητα σε περισσότερους πιστούς να λειτουργηθούν και να κοινωνήσουν, λόγω του συγκεκριμένου αριθμού πιστών που επιτρέπεται να παρευρίσκονται εντός του Ναού για την προστασία από τον κορωνοϊό.

Το πρωί της Κυριακής 26 Δεκεμβρίου ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Γεώργιος, τέλεσε τη Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου Λεβαδείας. Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος τέλεσε το εννεαετές μνημόσυνο του μακαριστού Μητροπολίτου Χριστουπόλεως κυρού Πέτρου (Δακτυλίδη) και το τεσσαρακονθήμερο μνημόσυνο της μακαριστής Ευγενίας Μαρίνη.

Ο Σεβασμιώτατος με ιδιαίτερη συγκίνηση αναφέρθηκε στον μακαριστό Γέροντά του π. Πέτρο και ευχήθηκε ο Θεός να τον αναπαύει, ενώ στους παρισταμένους πιστούς ευχήθηκε να μιμηθούν την αγάπη που είχε προς όλους τους ανθρώπους. Επίσης, αναφέρθηκε στη μακαριστή Ευγενία και την προσφορά της στη Μητρόπολη και ιδιαιτέρως στις κατασκηνώσεις της Μητροπόλεώς μας στον Παρνασσό, καθώς και την προσφορά της στους συνανθρώπους μέσα από τα νοσηλευτικά ιδρύματα ευχόμενος ο Θεός να αναπαύει την ψυχή της και να δίνει κουράγιο και δύναμη στην οικογένειά της.

Το απόγευμα της Κυριακής ο Σεβασμιώτατος τέλεσε τον Εσπερινό στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου του ομωνύμου χωρίου, όπου και εδόθησαν τα βραβεία, εκ μέρους της Ενορίας, στους σπουδαστές του χωριού που πέτυχαν την εισαγωγή τους στα Πανεπιστημιακά Ιδρύματα της χώρας. Ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε στους φοιτητές καλή πρόοδο στις σπουδές τους, Χρόνια πολλά και ευλογημένη η νέα χρονιά.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.