Στην Ιερά Μονή Γενεθλίου της Θεοτόκου (Πελαγίας) στο Ακραίφνιο λειτούργησε την Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου 2020 ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Γεώργιος. Ο Σεβασμιώτατος τέλεσε τη Θεία Λειτουργία στο Καθολικό της Ιεράς Μονής επί τη εορτή της Παναγίας Μυρτιδιωτίσσης και του Αγίου Σιλουανού του Αθωνίτη, κατά την οποία άγει τα ονομαστήριά της η Γερόντισσα της Μονής οσιολογιωτάτη μοναχή Σιλουανή, στην οποία και ευχήθηκε έτη πολλά και ευλογημένα.

Ο Σεβασμιώτατος στο κήρυγμα μίλησε για την ανάγκη της Θείας Λατρείας στη ζωή του χριστιανού και την ανάγκη της προσευχής στη ζωή του μοναχού, αλλά και κάθε πιστού και τόνισε ότι ο Άγιος Σιλουανός αποτελεί οδηγό για όλους μας, ιδιαίτερα στους δύσκολους καιρούς που ζούμε.

Την παραμονή της εορτής, Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου, ο Σεβασμιώτατος χοροστάτησε στον Εσπερινό της Αγρυπνίας, που τελέστηκε στην Ιερά Μονή Αγίου Γεωργίου Μαυρομματίου, για την εορτή του Αγίου Σιλουανού, κατά την οποία άγει τα ονομαστήριά του ο ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητροπόλεως και Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής πανοσ. αρχιμ. π. Σιλουανός Πεπονάκης. Ο Σεβασμιώτατος στο κήρυγμα μίλησε για την προσωπικότητα του Αγίου Σιλουανού αλλά και για τον μαθητή του Άγιο Σωφρόνιο, που έγραψε το βίο του, και ευχήθηκε στον π. Σιλουανό έτη πολλά και ευλογημένα.

Επίσης, το πρωί της Τετάρτης 23 Σεπτεμβρίου ο Σεβασμιώτατος παρέστη συμπροσευχόμενος στη Θεία Λειτουργία, που τελέσθηκε στο ιδιωτικό Παρεκκλήσιο του ιατρού κ. Παναγιώτη Φουντά στην Αγία Παρασκευή με την ευκαιρία της εορτής των Οσίων Ξανθίππης και Πολυξένης. Ενώ, στη συνέχεια επισκέφθηκε την Ιερά Μονή Αγίας Παρασκευής Κορωνείας, όπου τέλεσε τρισάγιο στους τάφους της μακαριστής Γερόντισσας Αγάπης, και των μακαριστών μοναχών της Μονής, καθώς και του μακαριστού ιερέως π. Γεωργίου Γούλα, ο οποίος έχει ταφεί στη Μονή.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.