Την Κυριακή 19 Απριλίου 2021, Ε΄ Κυριακή των Νηστειών, η Τοπική μας Εκκλησία τίμησε τη μνήμη του Αγίου Ρούφου, πρώτου Επισκόπου Θηβών, στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου και Ρούφου Θηβών. Στη Θεία Λειτουργία προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Γεώργιος. Το θείο λόγο κήρυξε ο πανοσ. αρχιμ. π. Γεώργιος Θανάσου, ο οποίος αναφέρθηκε στον τιμώμενο Άγιο Ρούφο.

Πριν την απόλυση ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στο Ευαγγέλιο της ημέρας, όπου ο Χριστός λέει στους μαθητές του ότι όποιος θέλει να γίνει μέγας ανάμεσά σας πρέπει να γίνει διάκονος και όποιος θέλει να γίνει πρώτος πρέπει να γίνει δούλος όλων. Επίσης, ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στην ιδιαίτερη τιμή που έχει να είναι διάδοχος Αγίων Επισκόπων της Βοιωτίας, όπως ο Άγιος Ρούφος. Τέλος, ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε τον 94χρονο κ. Παντελή Σώζο για την πολύχρονη διακονία του ως Επιτρόπου του Ιερού Ναού και του ευχήθηκε έτη πολλά, υγεία, και δύναμη.

Το απόγευμα της Κυριακής ο Σεβασμιώτατος χοροστάτησε στον κατανυκτικό Εσπερινό στον Ιερό Ναό του Αγίου Ρηγίνου Λεβαδείας. Ο Σεβασμιώτατος στο λόγο του ανέλυσε το τροπάριο: «Ἤθελον δάκρυσιν ἐξαλεῖψαι, τῶν ἐμῶν πταισμάτων Κύριε, τὸ χειρόγραφον, καὶ τὸ ὑπόλοιπον τῆς ζωῆς μου, διὰ μετανοίας εὐαρεστῆσαί σοι, ἀλλ’ ὁ ἐχθρὸς ἀπατᾷ με, καὶ πολεμεῖ τὴν ψυχήν μου, Κύριε, πρὶν εἰς τέλος ἀπόλωμαι, σῶσόν με».

Το πρωί του Σαββάτου 17 Απριλίου στο Παρεκκλήσιο των Αγίων Τριών Παίδων της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Λεβαδείας τελέστηκε Θεία Λειτουργία και Ιερό Μνημόσυνο από τον Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη μας κ. Γεώργιο για τους πεσόντες πυροσβέστες. Ο Σεβασμιώτατος στη σύντομη προσλαλιά του αναφέρθηκε στη Μ.Τεσσαρακοστή που διανύουμε και στη Μ. Εβδομάδα που θα εορτάσουμε σε λίγες ημέρες και ευχήθηκε στον Διοικητή και σε όλους τους Πυροσβέστες υγεία και δύναμη στην εκτέλεση του καθήκοντός τους.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.