Αγίου Παϊσίου του Αγιορείτου - 12 Ιουλίου: Όπως μας ενημερώνει η Ιερά Μητρόπολη Ξάνθης και Περιθεωρίου και ο Ιερός Ναός Κυρίλλου και Μεθοδίου, γνωστοποιείται στους Χριστιανούς της πόλεως και της Ιεράς Μητροπόλεως Ξάνθης και Περιθεωρίου ότι θα εορταστεί πανηγυρικά ο Άγιος Παΐσιος ο Διορατικός ο Αγιορείτης 11 Ιουλίου και 12 Ιουλίου στο Παρεκκλήσιο του Οσίου Παϊσίου του Αγιορείτου του Ιερού Ναού Κυρίλλου και Μεθοδίου Ξάνθης.

Αγίου Παϊσίου του Αγιορείτου – 12 Ιουλίου.

Πρόγραμμα ακολουθιών εορτής Αγίου Παϊσίου του Αγιορείτου

Το Σάββατο 11 Ιουλίου και ώρα 19:30 μ.μ., παραμονή της εορτής του Οσίου Παϊσίου του Αγιορείτου, εις στον αύλειο χώρο του Ιερού Ναού Αγίων Κυρίλλου και Μεθοδίου θα τελεσθεί Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ξάνθης και Περιθεωρίου κ.κ. Παντελεήμων εις το πανηγυρίζον Ιερόν Παρεκκλήσιον, το οποίο τιμάται η μνήμη του Οσίου Παϊσίου του Αγιορείτου.

Την Κυριακή 12 Ιουλίου ημέρα της εορτής του Αγίου Παϊσίου και ώρα 07:00 π.μ. θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία.

Το απόγευμα της Κυριακής 12 Ιουλίου και ώρα 6:00 θα ψαλεί η παράκληση του Αγίου Παϊσίου.

Χάρτης Παρεκκλήσι Αγίου Παϊσίου του Αγιορείτου

Ιερά Μητρόπολη Ξάνθης

Η Τοπική Εκκλησία ως Μητρόπολη Ξάνθης και Περιθεωρίου της οποίας τα όρια συμπίπτουν με τα όρια του Νομού, συνεχίζει και σήμερα το δια μέσου των αιώνων το έργο της.

Η Ιερά Μητρόπολη περιλαμβάνει 83 ενορίες από τις οποίες οι δέκα είναι εντός της πόλεως και οι υπόλοιπες στην επαρχία. Στην δύναμή της υπηρετούν 90 περίπου κληρικοί. Εκτός από τους ενοριακούς ναούς υπάρχουν 100 παρεκκλήσια και 4 μοναστηριακοί ναοί. Κύριο μέλημα του Μητροπολίτου και των κληρικών του είναι η συνειδητή και η μετά φόβου Θεού εκτέλεση του τριπλού έργου της Εκκλησίας δηλαδή του λατρευτικού, του διδακτικού και του φιλανθρωπικού.

Εορτή Αγίου Παϊσίου του Αγιορείτου 12 Ιουλίου Πανήγυρη Ιερού Παρεκκλησίου Ξάνθη

Εορτή Αγίου Παϊσίου 12 Ιουλίου Πανήγυρη Ιερού Παρεκκλησίου Ξάνθη

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.