Με λαμπρότητα εορτάσθηκε την Κυριακή 21 Απριλίου 2019 η θριαμβευτική είσοδος του Χριστού στα Ιεροσύλυμα, σε όλους τους Ναούς και τα Μοναστήρια της Μητροπόλεως Θηβών και Λεβαδείας.

Ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Γεώργιος ιερούργησε στο αρχαιότερο σωζόμενο ιερό θυσιαστήριο της Βοιωτίας, στο γεμάτο επιγραφές και πλούσιο γλυπτό διάκοσμο Καθολικό της ονομαστής Ιεράς Μονής Παναγίας Σκριπούς Ορχομενού. Το Καθολικό που αποτελεί μεταβατικό ναό από τον τύπο της βασιλικής στο βυζαντινό σταυροειδή εγγεγραμμένο με τρούλο, και στέκει αγέρωχο από το 874 μ.Χ., αποτελώντας για 1147 χρόνια τόπο λατρείας και προσευχής προς τον Κύριο Ιησού Χριστό, και τιμής στην Παναγία Μητέρα Του που πρεσβεύει στον Υιό και Θεό της για όλους μας.

Ο Σεβασμιώτατος μιλώντας στο πολυπληθές εκκλησίασμα αναφέρθηκε στη σημασία και τα νοήματα της εορτής των Βαΐων και έθεσε το ερώτημα: «Υπάρχει σταθερότητα στη μαθητεία μας και στην αναφορά μας προς τον Χριστό σήμερα;». Τέλος, ευχήθηκε σε όλους καλή Αγία Μεγάλη Εβδομάδα και καλή Ανάσταση.

Το εσπέρας της ίδιας ημέρας ο Σεβασμιώτατος χοροστάτησε στην ακολουθία του Νυμφίου στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Θηβών.

Ο Σεβασμιώτατος στο κήρυγμα ανέπτυξε τον ύμνο των Αίνων: «Δεῦτε οὖν καὶ ἡμεῖς, κεκαθαρμέναις διανοίαις, συμπορευθῶμεν αὐτῷ, καὶ συσταυρωθῶμεν, καὶ νεκρωθῶμεν δι’ αὐτόν… » και αναφέρθηκε στις παραμέτρους της εκκλησιαστικής ζωής που αφορούν την κάθαρση, τον φωτισμό και τον αγιασμό πάντοτε και ιδίως στα πλαίσια που μας προτρέπει η Αγία Μεγάλη Εβδομάδα να βιώσουμε.

Το Σάββατο του Λαζάρου 20 Απριλίου ο Σεβασμιώτατος παρέστη συμπροσευχόμενος κατά τη Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό του Αγίου Λαζάρου, που βρίσκεται στο Κοιμητήριο Λεβαδείας, όπου στο τέλος τέλεσε την αρτοκλασία. Ενώ, το απόγευμα της Παρασκευής 19 Απριλίου χοροστάτησε στον Ιερό Ναό του Αγίου Λαζάρου του χωρίου Αγία Τριάδα.

Επίσης, το απόγευμα του Σαββάτου ο Σεβασμιώτατος πραγματοποίησε τα εγκαίνια της Έκθεσης Φωτογραφίας του φωτογράφου κ. Λουκά Λίλιου «Άγιον Όρος – Πνευματικές Περιπλανήσεις» στο ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΕΙΟΝ Διενοριακό Πνευματικό Κέντρο Αράχωβας, που οργάνωσε ο Σύλλογος Αραχωβιτών Φίλων του Αγίου Όρους, και μίλησε ο κ. Μανώλης Μελινός, Θεολόγος, Συγγραφέας και Διευθυντής της Βιβλιοθήκης της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, με θέμα «Το Άγιον Όρος στο άγριον όρος – πείρα Αγιορειτών πατέρων.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.