Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θηβών κ. Γεώργιος χοροστάτησε στον Εσπερινό της εορτής του Αγίου Κυπριανού στο Μετόχι του Αγίου Κυπριανού της Ιεράς Μονής Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου Βαγίων. Στο κήρυγμα ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στον Άγιο Κυπριανό και στην ιδιότητα του Μάγου, που είχε πριν την μεταστροφή του στον χριστιανισμό, ο οποίος άφησε πίσω την παλαιά ζωή του και ακολούθησε την αληθινή ζωή κοντά στο Χριστό.

Ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε, το Σάββατο 1 Οκτωβρίου, στην οσιολογιωτάτη Καθηγουμένη της Μονής Γερόντισσα Ευπραξία και στην αδελφότητα, καθώς και στους πιστούς Χρόνια πολλά και πλούσιες τις πρεσβείες του Αγίου Κυπριανού προς τον Κύριο για όλους.

Ακόμη, το εσπέρας της 27ης Σεπτεμβρίου 2022 στην Ιερά Μονή Οσίου Λουκά τελέσθηκε Ιερά Αγρυπνία για τη μνήμη του Οσίου Χαρίτωνος του Ομολογητή, του οποίου μέρος της δεξιάς χειρός φυλάσσεται στην Ιερά Μονή. Στην Αγρυπνία συμμετείχε ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Γεώργιος, ο οποίος χοροστάτησε στον Εσπερινό και στον Όρθρο και παρέστη συμπροσευχόμενος στη Θεία Λειτουργία.

Επίσης, στην Αγρυπνία συμμετείχαν ο Ηγούμενος και η αδελφότητα της Μονής, ιερείς της περιοχής και πιστοί, που είχαν την ευκαιρία να προσκυνήσουν το τμήμα της δεξιάς χειρός του Ομολογητή και μεγάλου ασκητή.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.