Λαμπρά εορτάστηκε η μνήμη του Αγίου Ιερομάρτυρος Ελευθερίου στην πανηγυρίζουσα Ιερά Μονή Αναστάσεως του Χριστού, στο Λουτράκι, όπου φυλάσσονται αποτμήματα εκ των Ιερών Λειψάνων Του, το Σάββατο 15 Δεκεμβρίου 2018.

Του Όρθρου και της Θ. Λειτουργίας προέστη ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Διονύσιος συνιερουργούντων του Πανοσ. Αρχιμ. π. Αρκαδίου Ραζνύ, του Ιερομονάχου π. Προδρόμου Αντωνίου, αδελφού της Ιεράς Μονής, και των Διακόνων π. Δαμασκηνού Γεννηματά και π. Γεωργίου Μαρινάκη.

Το Ιεροψαλτικό αναλόγιο διακόνησαν ο Ομότιμος Καθηγητής της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Χαράλαμπος Σωτηρόπουλος και ο κ. Παναγιώτης Καρμόγιαννης, Συμβολαιογράφος Ξυλοκάστρου.

Τον Θείο λόγο κήρυξε ο Καθηγούμενος της Σεβασμίας αυτής Μονής και Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Ιεράς Μητροπόλεως μας Πανοσ. Αρχιμ. π. Αγάπιος Δρίτσας, ο οποίος αναφέρθηκε, με αφορμή τις θαυματουργίες του Αγ. Ελευθερίου, στο φρόνιμα της κοινωνικής αλληλεγγύης, της ανιδιοτέλειας, της προσφοράς, της μεταδοτικότητας, της αγάπης, η οποία « τὰ που πρέπει να διέπει τους Χριστιανούς, ιδιαίτερα κατ᾿ αυτές τις άγιες ημέρες, ώστε να επικρατήσει τέτοια αγάπη μεταξύ των μελών της κοινωνίας ως ύψιστος συντελεστής ενότητος, ειρήνης και αρμονίας, ώστε να αποδειχθεί ότι είμαστε άξιοι να δεχόμαστε και να διαχειριζόμαστε «

Μετά την ευλόγηση των Κολλύβων προς τιμή του Αγίου Ελευθερίου και της μητέρας του Αγίας Ανθίας ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, προχείρισε εις Σύγκελλον και Οικονόμον τον Ιερομόναχον της Ιεράς Μονής π. Πρόδρομον Αντωνίου, απευθύνοντας εις αυτόν λόγους πνευματικής οικοδομής, ώστε να συνεχίζει να προσφέρει ακαμάτως, πιστώς και φρονίμως την διακονία του στην Ιερά Μονή για να αξιωθεί της χαράς αυτών που πολλαπλασίασαν τα τάλαντα, που τους έδωσε ο Θεός.

Μετά το τέλος της Θ. Λειτουργίας και κατά την διανομή του αντιδώρου υπο του νεοπροχειρισθέντος Συγκέλλου – Οικονόμου ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας τέλεσε Νεκρώσιμον Τρισάγιον επί του τάφου του μακαριστού Επισκόπου Κανώπου κυρού Σπυρίδωνος (Μηλιώτου) με αφορμή την παρελθούσα εορτή του Αγίου Σπυρίδωνος.

Ακολούθησε το «κέρασμα» των προσκυνητών ως και η Μοναστηριακή Τράπεζα κατά τα Μοναχικά ειωθότα.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.