Το εσπέρας της Τετάρτης 9 Φεβρουαρίου 2022, παραμονή της εορτής του Αγίου Χαραλάμπους, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Γεώργιος μετέβη στις Θεσπιές, έδρα της πάλαι ποτέ διαλαμψάσης Επισκοπής Θεσπιών, όπου χοροστάτησε στον Εσπερινό στον Ιερό Κοιμητηριακό Ναό του Αγίου Χαραλάμπους, με την συμμετοχή των κατοίκων του χωριού. Το θείο λόγο κήρυξε ο πανοσ. αρχιμ. π. Αλέξιος Σαμαρτζής. Στο τέλος του Εσπερινού ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε εν συντομία στην προσωπικότητα του Αγίου Χαραλάμπους και ευχήθηκε για την εορτή.

Ανήμερα της εορτής, Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου, ο Σεβασμιώτατος τέλεσε τη Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό του Αγίου Χαραλάμπους Αλιάρτου, με την συμμετοχή των πιστών της κωμοπόλεως. Το θείο λόγο κήρυξε ο πανοσ. αρχιμ. π. Μελέτιος Βαρδαχάνης. Πριν την απόλυση ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε σε όλους Χρόνια πολλά, υγεία και δύναμη.

Το εσπέρας της 10ης Φεβρουαρίου ο Σεβασμιώτατος χοροστάτησε στον Εσπερινό στο Μητροπολιτικό Παρεκκλήσιο του Αγίου Βλασίου Λεβαδείας. Το θείο λόγο κήρυξε ο παν.αρχιμ. π. Γεώργιος Θανάσου, ο οποίος αναφέρθηκε στο μαρτύριο και την ιερωσύνη του Αγίου Βλασίου. Ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε σε όλους Χρόνια πολλά και ο Άγιος Βλάσιος και να τους στηρίζει με τις πρεσβείες του στον Κύριο.

Την Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Γεώργιος ιερούργησε στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Άσκρης για την εορτή του Αγίου Βλασίου στη μνήμη του οποίου τιμάται ο κοιμητηριακός Ναός του χωριού. Ο Σεβασμιώτατος στο λόγο του αναφέρθηκε στον Άγιο Βλάσιο και στο μαρτύριο που υπέστη για την πίστη του στον Χριστό.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.