Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Τιμόθεος, το εσπέρας της Κυριακής 29 Ιανουαρίου 2023, χοροστάτησε στην ακολουθία του Εσπερινού, επί τη Συνάξει των Αγίων τριών Ιεραρχών, Βασιλείου του Μεγάλου, Γρηγορίου του Θεολόγου και Ιωάννου του Χρυσοστόμου, Προστατών της Ελληνικής Παιδείας, στον Ιερό Ναό Αγίων Σοφίας, Ιωάννου Χρυσοστόμου και Σπυρίδωνος Καρδίτσης.

Κατά τη διάρκεια της Ακολουθίας, πραγματοποιήθηκε ομιλία από τον Ελλογιμώτατο κ. Νικόλαο Ξιώνη, Καθηγητή Δογματικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, με θέμα: «Ο διάλογος Χριστιανισμού – Ελληνισμού κατά τους Τρεις Ιεράρχες».

Μετά το πέρας της ομιλίας, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Τιμόθεος δεξιώθηκε τους εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων της εκπαίδευσης και τους φροντιστές εκπαιδευτικούς, προκειμένου να τους τιμήσει και να τους ευχαριστήσει για το έργο, το οποίο επιτελούν, καθώς και τους συνταξιούχους εκπαιδευτικούς μας για το έργο που επιτέλεσαν, για την μόρφωση και διαπαιδαγώγηση των παιδιών μας, στο Πνευματικό Κέντρο κάτωθεν του ως άνω Ιερού Ναού.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.