Η ιερά μνήμη των Αγίων Τριών Ιεραρχών, των προστατών Αγίων της Ελληνικής Παιδείας και των Γραμμάτων εορτάσθηκε πανηγυρικά στους Ιερούς Ναούς της Μητροπόλεώς μας, ιδιαίτερα σε όσους εκκλησιάστηκαν τα Δημοτικά σχολεία, τα Γυμνάσια και τα Λύκεια της εκκλησιαστικής επαρχίας μας.

Ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ. Άνθιμος χοροστάτησε στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου, όπου εκκλησιάστηκαν πολλά σχολεία, ενώ παρέστησαν και οι Προϊστάμενοι της Πρωτοβαθμίου και Δευτεροβαθμίου Εκπαιδεύσεως του Νομού μας.

Ο Μητροπολίτης μας ευχήθηκε στους μαθητές, στις μαθήτριες και στους δασκάλους τους για την εορτή τους, τονίζοντας ότι είμαστε το μόνο Κράτος που έχει θεσπίσει γιορτή για την Παιδεία και τα Γράμματα και στάθηκε στην τεράστια συμβολή των Ελλήνων Πατέρων της Εκκλησίας μας και ιδιαιτέρως των Τριών Ιεραρχών στην διάδοση των πανανθρωπίνων αξιών τόσο του Ευαγγελίου, όσο και της αρχαιοελληνικής παιδείας στην εποχή τους σε σημείο που οι ομιλίες τους και τα κηρύγματά τους να είναι διαχρονικά ακόμα και 1600 χρόνια μετά.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας τελέσθηκε αρτοκλασία και το μνημόσυνο των κεκοιμημένων καθηγητών του 1ου Γυμνασίου της πόλεώς μας.

Στους Ιερούς Ναούς που εκκλησιάστηκαν Γυμνάσια και Λύκεια ανεγνώσθη το Μήνυμα της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος με αφορμή την εορτή των Τριών Ιεραρχών.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.