Εορτάστηκε με κάθε ιεροπρέπεια το διήμερο 2 και 3 Μαΐου στον Ιερό Ναό του Αγίου Σπυρίδωνος Σκουροχωρίου του Δήμου Πύργου, η Ιερή μνήμη δύο πιστών συζύγων και Αγίων Μαρτύρων της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας, των Τιμοθέου και Μαύρας, οι οποίοι ακολουθώντας τον ίδιο δρόμο με τον Χριστό πέρασαν από την θλίψη του Σταυρού στην χαρά της λαμπροφόρου Αναστάσεως!

Οι Άγιοι Μάρτυρες Τιμόθεος και Μαύρα νεόνυμφοι ήδη, οδηγήθηκαν στο μαρτύριο και έμειναν πιστοί στην αγάπη του Χριστού και μεταξύ τους.

Έζησαν στα τέλη του 3ου και στις αρχές του 4ου αιώνα. Κατάγονταν από τα μέρη της Αιγύπτου στην περιοχή της Θηβαΐδος και ζούσαν σε μια μικρή πόλη, που ονομάζονταν «Κωμόπολις των Παναπέων». Οι δύο τιμώμενοι άγιοι είναι ζεύγος Ιερατικό, που αγωνίστηκαν για την πίστη τους στον Χριστό, ζώντας αφοσιωμένοι στο έργο τους και υπομένοντας πολλά και φρικτά βασανιστήρια για την αγάπη και την πίστη τους στο Χριστό.

Οι Άγιοι Τιμόθεος και η Μαύρα ήσαν σταυρωμένοι, αλλά και αναστημένοι, παραμένοντας σταθεροί και ακλόνητοι όταν υπέστησαν φρικτές δοκιμασίες και βασανιστήρια και τέλος τον 9ήμερο σταυρικό θάνατο. Έζησαν ενωμένοι με τα δεσμά της γνήσιας αγάπης, έφυγαν από τον κόσμο αυτό ενωμένοι και αγαπημένοι και εξακολουθούν να ζουν και να προγεύονται την Βασιλεία του Θεού μέχρι την κοινή Ανάσταση.

Ταυτόχρονα είναι φάροι πνευματικοί και οδοδείκτες και της δικής μας Σταυροαναστάσιμης πορείας και ζωής.
Στην σημερινή δύσκολη και ζοφερή εποχή μας, που δεν έχουμε βέβαια τέτοιου είδους μαρτύρια αλλά όμως έχουμε δυστυχώς ιδεολογικά μαρτύρια…, οι άγιοι είναι πρότυπο για όλους τους Ιερείς και για όλους τους πιστούς και μακάρι με τις προσευχές τους, να μας χαρίζουν δύναμη πίστεως για να είμασται στέρεοι και εδραίοι στο καθήκον μας, στην πίστη μας και στην αγάπη του Χριστού!

Την παραμονή της εορτής Πέμπτη 2 Μαΐου 2019, τελέστηκε ο Αναστάσιμος Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός μετ’ αρτοκλασιών, υπό του Αιδεσιμολογιοτάτου π. Παναγιώτου Δημητρακοπούλου, ο οποίος κήρυξε και τον Θείον Λόγον, πλαισιούμενος από τους Αιδεσιμοτάτους π. Νικόλαο Κατσηδήμα, π. Γεώργιο Κουτσοχρόνη, καθώς επίσης και τον οικείο Εφημέριο π. Νικόλαο Αθανασόπουλο. Στην συνέχεια ακολούθησε η λιτάνευση της Ιερής Εικόνας στο Δ.Δ. Σκουροχωρίου και παρουσιάσθηκαν παραδοσιακοί χοροί στην πλατεία του Δ.Δ. από χορευτικά τμήματα ύστερα από πρωτοβουλία του δραστήριου Συλλόγου Γυναικών Σκουροχωρίου.

Την κυρία ημέρα της εορτής Παρασκευή 3 Μαΐου 2019, τελέστηκε η Αναστάσιμη Πανηγυρική Θεία Λειτουργία μετ’ αρτοκλασιών και Θείου Κηρύγματος, υπό του Αιδεσιμοτάτου π. Νικολάου Κατσηδήμα, Εφημερίου του Ιερού Ναού Αγίου Σπυρίδωνος Πύργου, καθώς επίσης και του οικείου Εφημερίου π. Νικολάου Αθανασοπούλου

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, ακολούθησε μικρή δεξίωση στο Ενοριακό κέντρο του Ιερού Ναού από το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο, προς τους παρευρισκομένους οι οποίοι εξεδήλωσαν για μία ακόμη φορά την τιμή και την ευλάβεια προς τους εορταζομένους Αγίους, προσερχόμενοι και συμμετέχοντες στις Θρησκευτικές εκδηλώσεις!

Πρεσβ. Νικόλαος Κατσηδήμας.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.