Σήμερα, Παρασκευή 21 Μαΐου, ημέρα κατά την οποία η Εκκλησία μας τιμά την μνήμη των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Γεώργιος ιερούργησε στον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Αλιάρτου.

Το θείο λόγο κήρυξε ο πανοσ. αρχιμ. π. Νήφων Δάκος. Στο τέλος της Θ. Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος στην σύντομη προσλαλιά του αναφέρθηκε στον Άγιο Κωνσταντίνο και στην Αγία Μητέρα του και ευχήθηκε στον Εφημέριο του Ι.Ναού π. Κωνσταντίνο Τσιώλη για την ονομαστική του εορτή, καθώς και σε όλους τους παρευρισκόμενους πιστούς Χρόνια πολλά και ευλογημένα.

Το πρωΐ της Πέμπτης 20 Μαΐου, εορτή της ανακομιδής του ιερού λειψάνου του Αγίου Νικολάου Επισκόπου Μύρων της Λυκίας, ο Σεβασμιώτατος λειτούργησε στην Ιερά Μονή Αγίου Νικολάου στο Μπισμπαρδάκι, πλαισιωμένος από τον πανοσ. Καθηγούμενο π. Νεκτάριο Μήτσου και τους πατέρες της Ι.Μονής Αγίου Νικολάου Καμπιών και τον π. Νικόλαο Σιγάλα, Εφημέριο του Ι.Ναού Αγίου Γεωργίου Λεβαδείας. Ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε Χρόνια πολλά στον εορτάζοντα π. Νικόλαο, στην Προεστώσα της Ι.Μονής Δοσιθέα μοναχή και σε όλους τους πιστούς.

Την παραμονή της εορτής, Τετάρτη 19 Μαΐου 2021, ο Σεβασμιώτατος χοροστάτησε στον πανηγυρικό Εσπερινό στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Διστόμου. Ο Σεβασμιώτατος στο κήρυγμα μίλησε για τον Άγιο Νικόλαο, και προέτρεψε τους πιστούς να προσέχουν τη σωματική αλλά και την ψυχική τους υγεία ευχόμενος σε όλους υγεία και Χρόνια πολλά με τις πρεσβείες του Αγίου Νικολάου.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.