Το απόγευμα της Τετάρτης 27 Οκτωβρίου, παραμονή της εορτής της Αγίας Σκέπης, ο Σεβασμιώτατος χοροστάτησε στον πανηγυρικό Εσπερινό στον Ιερό Ναό Αγίας Σκέπης Παραλίας Αυλίδος.

Το πρωί της Πέμπτης 28 Οκτωβρίου 2021 ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Γεώργιος χοροστάτησε στη Δοξολογία για την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου Θηβών, παρουσία των πολιτικών, στρατιωτικών αρχών, φορέων και πιστών. Κατόπιν τέλεσε επιμνημόσυνη δέηση στο μνημείο των Ηρώων και έγινε κατάθεση στεφάνων. Στη συνέχεια ο Σεβασμιώτατος παρακολούθησε την παρέλαση των μαθητών της πόλης των Θηβών, τμημάτων πολιτιστικών Συλλόγων καθώς και τμημάτων των Ενόπλων Δυνάμεων.

Το απόγευμα της Τετάρτης 27 Οκτωβρίου, παραμονή της εορτής της Αγίας Σκέπης, ο Σεβασμιώτατος χοροστάτησε στον πανηγυρικό Εσπερινό στον Ιερό Ναό Αγίας Σκέπης Παραλίας Αυλίδος.

Εορτές της Ορθοδοξίας, σημαντικά ιστορικά, πολιτικά, κοινωνικά γεγονότα, γεννήσεις και θάνατοι που συνέβησαν σαν σήμερα 29 Οκτωβρίου.

Εορτολόγιο-Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 29 Oκτωβρίου: Αβραάμ, Αβραμία,Μελιτίνος, Μελιτινή, Μελιτίνη, Μελιτίνα, Μελίτη, Μελίτα, Μελίνα,Μελιτίνος, Μελίνα, Μελιτίνη, Μελιτίνα, Μελίτη, Μελίτα,Αναστασία, Νατάσα, Νατάσσα, Τασία, Σία, Τατία, Τάσα, Τέσα

Γεγονότα στις 29 Οκτωβρίου
Σαν σήμερα 29 Οκτωβρίου: 1268 Ο Κορραδίνος, τελευταίος νόμιμος αρσενικός διάδοχος της δυναστείας των Χοενστάουφεν των βασιλέων της Γερμανίας και των Αγίων Ρωμαίων Αυτοκρατόρων, εκτελείται από τον Κάρολο τον Ανδεγαυό, πολιτικό αντίπαλο και σύμμαχο της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας.

Σαν σήμερα 29 Οκτωβρίου: 1618 Ο Άγγλος τυχοδιώκτης και συγγραφέας Σερ Ουόλτερ Ράλι αποκεφαλίζεται με την κατηγορία της συνωμοσίας εναντίον του βασιλιά Ιακώβου.

Σαν σήμερα 29 Οκτωβρίου: 1859 Η Ισπανία κηρύσσει πόλεμο στο Μαρόκο.

Σαν σήμερα 29 Οκτωβρίου: 1956 Έναρξη της κρίσης του Σουέζ. Δυνάμεις του Ισραήλ εισβάλλουν στο Σινά και πιέζουν της αιγυπτιακές δυνάμεις προς τη Διώρυγα του Σουέζ.

Σαν σήμερα 29 Οκτωβρίου: 1960 Ο Κάσσιους Κλέϋ (αργότερα γνωστός ως Μοχάμεντ Άλι) κερδίζει τον πρώτο του επαγγελματικό αγώνα.

Σαν σήμερα 29 Οκτωβρίου: 1998 Απαρτχάιντ: ο «Φορέας Αλήθειας και Συμφιλίωσης» στη Νότια Αφρική παρουσιάζει την αναφορά του, καταδικάζοντας και τις δύο πλευρές για διαπράξεις κτηνωδίας.

Σαν σήμερα 29 Οκτωβρίου: 2004 Στη Ρώμη, οι Ευρωπαίοι ηγέτες υπογράφουν τη Συνθήκη που εγκαθιδρύει το πρώτο Ευρωπαϊκό Σύνταγμα.

Σαν σήμερα 29 Οκτωβρίου: 2005 Βομβιστικές επιθέσεις στο Νέο Δελχί της Ινδίας σκοτώνουν πάνω από 60.

Γεννήσεις στις 29 Οκτωβρίου
Σαν σήμερα 29 Οκτωβρίου: 1940 Φρίντα Μποκαρά, Γαλλίδα τραγουδίστρια

Σαν σήμερα 29 Οκτωβρίου: 1947 Ρίτσαρντ Ντρέιφους, Αμερικανός ηθοποιός

Σαν σήμερα 29 Οκτωβρίου: 1969 Γιώργος Δώνης, Έλληνας ποδοσφαιριστής

Σαν σήμερα 29 Οκτωβρίου: 1971 Γουινόνα Ράιντερ, Αμερικανίδα ηθοποιός

Θάνατοι στις 29 Οκτωβρίου
Σαν σήμερα 29 Οκτωβρίου: 1869 Χριστόδουλος Χατζηπέτρος, Έλληνας αγωνιστής

Σαν σήμερα 29 Οκτωβρίου: 1949 Γεώργιος Γκουρτζίεφ, Αρμένιος μυστικιστής

Σαν σήμερα 29 Οκτωβρίου: 1986 Μίμης Φωτόπουλος, Έλληνας ηθοποιός

Σαν σήμερα 29 Οκτωβρίου: 2006 Μαρία Καλουτά, Ελληνίδα ηθοποιός.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.