Το απόγευμα της Τετάρτης 6 Ιουλίου 2022 ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Γεώργιος τέλεσε τον Εσπερινό στον Ιερό Κοιμητηριακό Ναό της Αγίας Κυριακής στο Νεοχωράκι Θηβών. Το θείο λόγο κήρυξε ο πανοσ. αρχιμ. π. Δανιήλ Στέφας, ο οποίος αναφέρθηκε στην Αγία Κυριακή.

Ο Σεβασμιώτατος στο λόγο του προς τους πιστούς αναφέρθηκε στους μάρτυρες, τους οποίους πρέπει να έχουμε πρότυπο. Οι μάρτυρες είχαν πρότυπό τους τον Χριστό και η αγάπη τους για τον Χριστό και η πίστη τους ήταν τόσο μεγάλη που δεν δείλιασαν μπροστά στα μαρτύρια. Ο Σεβασμιώτατος βλέποντας τα πολλά παιδιά που ήταν στον Εσπερινό ανέφερε ότι θα πρέπει να μαθαίνουμε στα παιδιά τους βίους των Αγίων και να τους μεταλαμπαδεύουμε το ήθος, τις αξίες και τον τρόπο ζωής των Αγίων της Εκκλησίας μας.

Μετά τον Εσπερινό ακολούθησε η λιτάνευση της εικόνας της Αγίας Κυριακής. Ενώ, το πρωί τελέστηκε Θεία Λειτουργία κατά την οποία το θείο λόγο κήρυξε ο Γεν. Αρχιερατικός Επίτροπος της Μητροπόλεως πανοσ. αρχιμ. π. Γεώργιος Θανάσου.

Το πρωί της Πέμπτης 7 Ιουλίου 2022 ο Σεβασμιώτατος τέλεσε τη Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίας Κυριακής Παραλίας Αυλίδας. Ο Σεβασμιώτατος στο κήρυγμα αναφέρθηκε στην Αγία Κυριακή παροτρύνοντας τους πιστούς να μην χάνουν την πίστη τους στις δύσκολες συνθήκες που ζούμε σήμερα και ευχήθηκε σε όλους υγεία και δύναμη με τις πρεσβείες της Αγίας Κυριακής.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.