Στο επ΄ονόματι της Αγίας Μεγαλομάρτυρος και Πανσόφου Αικατερίνης, από τεσσάρων δεκαετιών λειτουργούν Ιερόν Ναΐδιον της Γαλλοφώνου ενορίας της Γενεύης, -στην Κρύπτη του Σταυροπηγιακού Ιερού Ναού του Αγίου Παύλου-, ετελέσθη με την δέουσα ιεροπρέπεια και εντός κατανυκτικής ατμόσφαιρας, πανηγυρική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Σεβ. Μητροπολίτου Ελβετίας κ. Μαξίμου και συνιερουργούντος του Πανιερ. Αρχιεπισκόπου Τελμησσού κ. Ιώβ. Τούτους περιεστοίχιζε πλειάδα ιερέων και διακόνων.

Τον Θείο Λόγο εξεφώνησε ο Αρχιεπίσκοπος Τελμησσού.

Παρέστησαν συμπροσευχόμενοι οι Σεβ. Μητροπολίται Αυστρίας κ. Αρσένιος και Ζιμπάμπουε κ. Σεραφείμ, ο Μέγας Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρὀνου κ. Γεώργιος Τσέτσης, Οφφικιάλιοι του Οικουμενικού Πατριαρχείου και πλήθος ενοριτιών και «Φίλων της Κρύπτης».

Η Γαλλόφωνη Ενορία Γενεύης συνεστήθη τον Αύγουστο του 1974, προ της συστάσεως της Ιεράς Μητροπόλεως Ελβετίας, με την ευλογία του μακαριστού Οικουμενικού Πατριάρχου Δημητρίου και της περί αυτόν Αγίας και Ιεράς Συνόδου, κατόπιν εισηγήσεως του αειμνήστου Μητροπολίτου Αυστρίας και Εξάρχου Ελβετίας Χρυσοστόμου, του Τσίτερ. Την ενορία απαρτίζουν δευτέρας και τρίτης γενεάς γαλλόφωνοι Ορθοδοξοι, ρωσικής, σερβικής, βουλγαρικής, αραβικής και ρουμανικής προελεύσεως, όπως και ουκ ολίγοι ελβετοί προσήλυτοι.

Να σημειωθεἰ ότι το Ναΐδιο είναι αφιερωμένο στην Αγία Αικατερίνη, εις μακαρίαν μνήμην της αειμνήστου Κατίγκως Λαιμού, κτήτορος, ομού μετά του συζύγου της Γεωργίου Λαιμού, του Σταυροπηγιακού Ναού του Αγίου Παύλου. Τα οστἀ αμφοτέρων ευρίσκονται μέσα σε λειψανοθήκες παραπλεύρως της Ιεράς Προθέσεως της Κρύπτης.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.