Το Σάββατο 7 Μαίου 2022 ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Γεώργιος τέλεσε τη Θεία Λειτουργία στην Ιερά Μονή Μακαριωτίσσης. Στο τέλος της Θ.Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος τέλεσε το τριετές Μνημόσυνο του μακαριστού Ηγουμένου της Μονής π. Νικοδήμου Ζιαμπάρα, ενώ μετά την απόλυση τέλεσε τρισάγιο στον τάφο του μακαριστού Ηγουμένου.

Το θείο λόγο κήρυξε ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής πανοσ. αρχιμ. π. Θεοδόσιος Δαμόπουλος, ο οποίος αναφέρθηκε στις πνευματικές υποθήκες που άφησε ο μακαριστός Γέροντας και το καλύτερο μνημόσυνο στον μακαριστό Γέροντα είναι η τήρηση των παρακαταθηκών που μας εμπιστεύτηκε.

Το απόγευμα του Σαββάτου ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Γεώργιος χοροστάτησε στον πανηγυρικό Εσπερινό στην Ιερά Μονή Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου στο Μαζαράκι Θηβών. Το θείο λόγο κήρυξε ο πανοσ. αρχιμ. π. Μελέτιος Βαδραχάνης, ο οποίος αναφέρθηκε στον Ευαγγελιστή Ιωάννη και ανέλυσε σημεία από το 13ο κεφάλαιο της Αποκάλυψης.

Πριν την απόλυση ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στον Ιωσήφ τον από Αριμαθαίας και τον Νικόδημο τον κρυφό μαθητή του Χριστού, καθώς και στα πρόσωπα των Μυροφόρων λέγοντας ότι η Κυριακή των Μυροφόρων θα μπορούσε να ονομαστεί και Κυριακή των Τολμηρών τονίζοντας ότι η μόνη αναζήτηση και εμπόδιο των Μυροφόρων γυναικών ήταν πως θα κυλίσουν το λίθο του μνημείου, όπου ετάφη ο Χριστός. Επίσης, αναφέρθηκε στην αγάπη που θα πρέπει να διακατέχει τη ζωή των ανθρώπων, όπως μας διδάσκει ο τιμώμενος Ευαγγελιστής της αγάπης, Άγιος Ιωάννης ο Θεολόγος.

Το πρωί της Κυριακής 8 Μαίου στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Σκριπούς στον Ορχομενό τελέστηκε η Θεία Λειτουργία και το ετήσιο Μνημόσυνο του μακαριστού Εφημερίου της Ενορίας π. Χαράλαμπου Χατζηχαραλάμπους. Στη Θεία Λειτουργία προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Προικοννήσου κ. Ιωσήφ συνιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχη μας κ. Γεωργίου.

Το θείο λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος κ. Ιωσήφ, ο οποίος αναφέρθηκε στο μήνυμα της νίκης του Χριστού εναντίον του θανάτου και της αμαρτίας, με την Ανάσταση του Κυρίου Ιησού Χριστού και αναφέρθηκε στον μακαριστό π. Χαράλαμπο με τον οποίο συνδεόταν με πνευματική σχέση.

Στο τέλος της Θ.Λειτουργίας οι Σεβασμιώτατοι Αρχιερείς τέλεσαν το ετήσιο Μνημόσυνο του μακαριστού Εφημερίου της Παναγίας π. Χαράλαμπου, καθώς και το τεσσαρακονθήμερο Μνημόσυνο του μακαριστού τέως Δημάρχου Ορχομενού Λουκά Υπερήφανου.

Ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Γεώργιος ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Προικοννήσου κ.Ιωσήφ και ευχήθηκε ο Θεός να αναπαύει την ψυχή του μακαριστού π. Χαράλαμπου και του μακαριστού Λουκά και να δίνει δύναμη και παρηγορία στους οικείους τους.

Κατόπιν οι Σεβ. Αρχιερείς τέλεσαν τρισάγιο στον τάφο του π. Χαράλαμπου, που βρίσκεται όπισθεν του Ιερού Βήματος της Παναγίας που τόσο αγάπησε και διηκόνησε για 40 χρόνια.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.