Η περίοδος των Χριστουγέννων, Περίοδος των Εορτών (συχνά αποκαλείται απλώς Γιορτές), ή εορταστική περίοδος,[5] είναι μια ετησίως επαναλαμβανόμενη περίοδος γενικά θεωρείται ότι διαρκεί από τα τέλη Νοεμβρίου έως τις αρχές Ιανουαρίου.

Περιλαμβάνει την ημέρα των Χριστουγέννων, την Πρωτοχρονιά , τα Θεοφάνια, τη Χανουκά και αρκετές σημαντικές ονομαστικές εορτές, κατά την Ορθόδοξη Εκκλησία, όπως της Αγίας Αικατερίνης, του Αγίου Στυλιανού του Αγίου Σάββα, της Αγίας Βαρβάρας, του Αγίου Νικολάου κ.α. Συνδέεται επίσης με περίοδο εκπτώσεων που περιλαμβάνει μια περίοδο αιχμής για τον τομέα λιανικής. Χριστουγεννιάτικες βιτρίνες, στολισμοί χριστουγεννιάτικων δέντρων και φωταγωγήσεις πόλεων συνθέτουν αυτό το εορταστικό σκηνικό.

Ξεκινώντας από τα μέσα του 20ου αιώνα, η περίοδος κατέστη όλο και πιο εμπορευματοποιημένη και αμερικανοκεντρική. Στα τέλη του 20ου αιώνα, η εβραϊκή γιορτή της Χανουκά και η νέα αφροαμερικανική πολιτιστική γιορτή της Kwanzaa άρχισαν να θεωρούνται στις ΗΠΑ ως μέρος της «περιόδου των εορτών».

Τα Σατουρνάλια ήταν αρχαία ρωμαϊκή γιορτή προς τιμή του Κρόνου, που εορταζόταν από τις 17 Δεκεμβρίου του Ιουλιανού ημερολογίου έως τις 23 Δεκεμβρίου. Η γιορτή συνοδευόταν με θυσία στον Ναό του Κρόνου, στη Ρωμαϊκή Αγορά και ακολουθούσε δημόσιο συμπόσιο, συνεχές πάρτι και μια αποκριάτικη ατμόσφαιρα που ανέτρεπε τους ρωμαϊκούς κοινωνικούς και ηθικούς κανόνες: ο τζόγος επιτρεπόταν και οι αφέντες παρείχαν τραπέζι στους δούλους τους.[8] Ο ποιητής Κάτουλλος την αποκάλεσε ως «τις καλύτερες των ημερών».

Προσευχή στον Άγιο Ιούδα το Θαδδαίο

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.