Το Σάββατο 8 Φεβρουαρίου 2020 πραγματοποιήθηκε από τις Κατηχητικές Συνάξεις του Ιερού Ναού Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου Γιαννιτσών εορταστική εκδήλωση στο πλαίσιο διήμερων εκδηλώσεων προς τιμήν του μακεδονομάχου Γκόνου Γιώτα.
Με αφορμή την επέτειο του μαρτυρικού θανάτου του Γιαννιτσιώτη ήρωα τα παιδιά των Κατηχητικών Σχολείων παρουσίασαν μέσα από ποιήματα και τραγούδια τον Μακεδονικό Αγώνα (1904-1908) όπως αυτός εξελισσόταν στον βάλτο των Γιαννιτσών, την δράση του πρωτοστάτη καπετάν Γκόνου σε αυτόν και την ηρωική θυσία του στις 13 Φεβρουαρίου 1911.

Η γιορτή έκλεισε με μια σύντομη προβολή διαφανειών από την πρεσβυτέρα Χρυσάνθη Κούκκου. Στην αίθουσα του ναού παραβρέθηκε πλήθος κόσμου, που με ιδιαίτερο ενθουσιασμό αλλά και συγκίνηση καταχειροκρότησε τα παιδιά του κατηχητικού. Μέσα από αυτήν την μικρή γιορτή αποδόθηκε τιμή στην μνήμη του μεγάλου Ήρωα και δόθηκε η ευκαιρία σε όλους να διδαχθούν από το παράδειγμα του και να αναβαπτισθούν στα ιδανικά της Πατρίδας.

Στα αυτιά όσων βρέθηκαν εκεί αντηχούν ακόμη οι στίχοι από το ποίημα του μικρού Μακεδονομάχου: «… μια μόνο έχω αγωνία, Ελληνική κι ελεύθερη να ‘ναι η Μακεδονία!»

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.