Το Ωδείο Φόρμιγξ, σε συνεργασία με την Παιδική Νεναική Συμφωνική Ορχήστρα της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Παιδιού, προσκαλεί στην εορταστική εκδήλωση με τίτλο “Έχε το νου στο παιδί”, το Σάββατο 1η Ιουνίου στις 18:30, στην Αίθουσα διδασκαλίας Μουσικής Βιβλιοθήκης, του Συλλόγου “Οι Φίλοι της Μουσικής”, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Η Διεθνής Ημέρα του Παιδιού γιορτάζεται την 1η Ιουνίου κάθε χρόνο. Την ημέρα αυτή, πραγματοποιούνται διάφορες κοινωνικές και αθλητικές εκδηλώσεις για τους νέους και τα παιδιά. Η ημερομηνία σχετίζεται με την 1η Ιουνίου 1925 , όταν πραγματοποιήθηκε η Παγκόσμια Διάσκεψη της Γενεύης για τα Δικαιώματα του Παιδιού. Το φεστιβάλ Dragon Boat του Σαν Φρανσίσκο πραγματοποιείται επίσης αυτήν την ημέρα, με επίκεντρο τα ορφανά παιδιά στην Κίνα. Σε σχέση με αυτά τα γεγονότα, καθώς και τους θανάτους παιδιών κατά τη διάρκεια του Β ‘Παγκοσμίου Πολέμου, η Διεθνής Δημοκρατική Ομοσπονδία Γυναικών το 1949 κήρυξε την Ημέρα του Παιδιού την 1η Ιουνίου.

Αυτή η γιορτή γιορτάζεται για πρώτη φορά την 1η Ιουνίου 1950 σε περισσότερες από 50 χώρες σε όλο τον κόσμο. Σταδιακά γίνεται Διεθνής Ημέρα του Παιδιού, η οποία γιορτάζεται στη Βουλγαρία και σε άλλες χώρες της Ανατολικής και Νοτιοανατολικής Ευρώπης και της Ασίας.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.