Πατριαρχείο Μόσχας

Της Θείας Λειτουργίας στο Ι. Ν. Αγίου Σεργίου του Ραντονέζ στο Μπαλί (νησί της Ινδονησίας) προεξήρχε στις 14 Ιανουαρίου 2018, την εορτή της Περιτομής του Κυρίου και την ημέρα μνήμης του Αγίου Βασιλείου του Μεγάλου, ο Αρχιεπίσκοπος Σολνετσνογκόρσκ Σέργιος, ο υπεύθυνος των ενοριών του Πατριαρχείου Μόσχας στις χώρες Ανατολικής και Νοτιοανατολικής Ασίας. Σχεδόν όλοι οι πιστοί κοινώνησαν των Αχράντων του Χριστού Μυστηρίων.

Οι κατοικοῦντες στο Μπαλί Ρώσοι ομογενείς συγκρότησαν κοινότητα, ενοίκιασαν χώρο για να στεγασθεί Ναός και υπέβαλαν αίτημα στις εκκλησιαστικές αρχές της Ρωσικής Εκκλησίας ζητώντας την ίδρυση της ενορίας προς τιμήν του Αγίου Σεργίου του Ραντονέζ στο Μπαλί.

Η πρώτη Θεία Λειτουργίας στο νέο Ι. Ναό ετελέσθη στις 7 Ιανουαρίου 2018.

Παλαιότερα, το 2003, προκειμένου να εξετάσει τη δυνατότητα οργανώσεως της ποιμαντικής φροντίδας των Ρώσων ομογενών στο Μπαλί μετέβη ο τότε Μητροπολίτης Σμολένσκ και Καλίνινγκραντ και νυν Πατριάρχης Μόσχας και Πασών των Ρωσσιών κ.κ. Κύριλλος.

Το Δεκέμβριο 2007 ο Αναπληρωτής Πρόεδρος του ΤΕΕΣ Επίσκοπος Αιγκόργιεφσκ και νυν Μητροπολίτης Ριαζάν και Μιχαλουπόλεως Μάρκος ταξίδευσε στην Ινδονησία προκειμένου να μελετήσει το θέμα της ιδρύσεως ενορίας της Ρωσικής Εκκλησίας στο Μπαλί.

Εορταστικές Θείες Ακολουθίες στο Μπαλί Εορταστικές Θείες Ακολουθίες στο Μπαλί Εορταστικές Θείες Ακολουθίες στο Μπαλί

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.