Στη Δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγίου Ιωάννου για τον εορτασμό της επετείου της Γ’ Εθνοσυνέλευσης στην Τροιζήνα προέστη το μεσημέρι της Κυριακής 30 Απριλίου 2023, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης κ. Εφραίμ συνοδευόμενος υπό του Πανοσιολογιωτάτου Πρωτοσυγκέλλου Αρχιμανδρίτη π.Νεκταρίου Δαρδανού και του Διακόνου π.Ιωάννου Καρπασινού.

Μετά την τέλεση της Δοξολογίας παρουσία του Υφυπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Κώστα Κατσαφάδου, της Υφυπουργού Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Δ. Μιχαηλίδου, του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ,των Βουλευτών κ. Μελά κ.Μανωλάκου και κ. Δρίτσα, πολιτευτών της Περιφέρειας , του Δημάρχου Τροιζηνίας και Μεθάνων Δημοτικών Συμβούλων, της Προέδρου του Πολιτιστικού Συλλόγου και των λοιπών αρχών , πραγματοποιήθηκε επιμνημόσυνη δέηση και τα εγκαίνια του μνημείου της Γ Εθνοσυνέλευσης ως και τα αποκαλυπτήρια της προτομή του Ι.Καποδίστρια.

Ο Σεβασμιώτατος ομίλησε για την σημαντική προσωπικότητα του Πρώτου Κυβερνήτη Ι .Καποδίστρια ο οποίος επελέγη στα πλαίσια των εργασιών της εν Τροιζήνι Γ’ Εθνοσυνελεύσεως την 14η Απριλίου του 1827.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.