Γράφει η Μητρόπολη Λέρου.

Την παραμονή της εορτής, Πέμπτη 6 Ιουνίου 2019, το εσπέρας, στο ομώνυμο παρεκκλήσι του Οσίου Παϊσίου Παναγή Μπασιά, στην περιοχή «Γερμανός» της νήσου Λέρου, που ανήγειρε η ευσέβεια της οικογενείας Δημητρίου και Άννης Αναστασίου, ετελέσθη Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ.κ. Παϊσίου, με την συμμετοχή του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Στρατονικείας κ.Στεφάνου και σύμπαντος του Ιερού Κλήρου της νήσου.

Κατά τον Εσπερινό παρόντες ήταν ο Δήμαρχος κ.Μιχ.Κόλιας, ο Έπαρχος κ.Ι.Θεμέλαρος, η Δημ.Σύμβουλος κα Αικ.Εμμανουήλ και πλήθος ευσεβών προσκυνητών, οι όποιοι τίμησαν την εορτή του Οσίου, αλλά και τα ονομαστήρια του Μητροπολίτου μας, ο οποίος χάριτι Θεία φέρει το όνομα του Οσίου Πατρός Παϊσίου Παναγή Μπασιά του εν Ληξουρίω Κεφαλληνίας.

Στο ψαλτήρι έψαλλαν οι καλλίφωνοι ιεροψάλτες μας π.Δαμασκηνός Παλαπουγιούκ και οι κ.κ. Αναστάσιος Χατζηλάρης, Ευάγγελος Χατζηλάρης, Χαράλαμπος Γιαμαίος, Ισίδωρος Λιβανός, Άγγελος Αγγελίδης, Αντώνης Αγγελίδης, Γιώργος Γαμπιέρης.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο Μητροπολίτης μας αναφερθής στον βίο και το έργο του Αγίου.

Μετά το πέρας του Εσπερινού ο Μητροπολίτης μοίρασε άρτο και παραδοσιακά Λέρικα γλυκίσματα , ενώ όλο το εκκλησίασμα ευχήθηκε στον Μητροπολίτη μας «χρόνια πολλά».

Το πρωί της Παρασκευής 7-6-2019, στον ίδιο Ναό, θα τελεσθεί Αρχιερατική Θεία Λειτουργία.


Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.