Με λαμπρότητα και βάση των τηρουμένων υγειονομικών διατάξεων κεκλεισμένων των θυρών εορτάσθηκε στις 2 Ιανουαρίου μετά την Πρωτοχρονιά η μνήμη του Αγίου Ιερομάρτυρος Θεαγένους Επισκόπου Παρίου στον ιερό ναό Αγίου Ανδρέου στον Μαλακώντα Ερέτριας όπου τελέσθηκε η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του εορτάζοντος εφημερίου του ιερού ναού Πανοσ. Αρχιμ. Θεαγένους Κόλλια με την συμμετοχή του Πρεσβυτέρου Ιωάννου Μάνου εφημερίου ενορίας Σταυρού Μεσσαπίων – Διρφύων και των ιεροψαλτών εκ του αναλογίου.

Ακολούθησε μετά την Θεία Λειτουργία η η ευλογία της Αγιοβασιλειόπιτας από τον π. Θεαγένη οποίος ευχήθηκε για όλους τους πιστούς για το νέο έτος.

Ο Άγιος Ιερομάρτυρας Θεαγένης ήταν επίσκοπος της πόλης Πάριο· την ονομασία της πήρε επειδή είχε κτισθεί από τους Πάριους, κατοίκους της νήσου Πάρου. Η πόλη αυτή βρισκόταν μεταξύ της Κυζίκου και της Λαμψάκου. Αυτός λοιπόν οδηγήθηκε στον Τριβούνο Ζηλικίνθιο και ομολόγησε τον Χριστό Θεό αληθινό. Οπότε τον έδειραν ανελέητα και αφού τον έδεσαν χειροπόδαρα, τον έριξαν στο βυθό της θάλασσας. Έτσι τελείωσε το δρόμο του μαρτυρίου και πήρε από τον Κύριο το αμάραντο στεφάνι της αιώνιας δόξας

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.