Το διήμερο του Σαββάτου, 8 και Κυριακής 9 Ιουνίου 2019 εόρτασε με κάθε εκκλησιαστική λάμπρότητα και σύμφωνα με το μοναστηριακό τυπικό η Ιερά Μονή Αγίων Πατέρων στον Αλέξανδρο Νικιάνας, με την ευκαιρία της μνήμης των Αγίων 318 Θεοφόρων Πατέρων της εν Νικαία Α’ Οικουμενικής Συνόδου.

Το απόγευμα του Σαββάτου και ώρα 7.00 μ.μ. εψάλη ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, με την συμμετοχή κληρικών των Περιφερειών Λευκάδος, Νυδριού και Καρυάς – Σφακιωτών και την παρουσία πολλών ευσεβών προσκυνητών οι οποιοί προσήλθαν από νωρίς το μεσημέρι στην Ιερά Μονή για να λάβουν την ευλογία των Αγίων Πατέρων. Τον θείο λόγο κήρυξε ο Ιεροκήρυκας της Ιεράς μας Μητροπόλεως Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Ιωαννίκιος Ζαμπέλης, ο οποίος αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στα πρόσωπα των εορταζομένων τριών Αγίων Πατέρων που ασκήτευσαν στην Ιερά Μονή καθώς και την ίδρυση και ιστορική εξέλιξή της.

Το πρωϊνό της Κυριακής τελέσθηκε η Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ. Θεοφίλου, πλαισιωμένου από κληρικούς των Αρχιερατικών Περιφερειών Λευκάδος, Νυδριού και Καρυάς – Σφακιωτών. Τον θείο λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος, αναφερόμενος μεταξύ άλλων στο πνευματικό και θεολογικό ανάστημα των εορταζομένων Αγίων Πατέρων.

Πρίν το «Δι΄ ευχών» πραγματοποιήθηκε η κλήρωση της λαχειοφόρου αγοράς της Ιεράς Μονής, τα έσοδα της οποίας θα ενισχύσουν τις προσπάθειες ηλεκτροδότησης, αποκαταστάσεως και επαναλειτουργίας της ιστορικής Ι. Μονής. Στη συνέχεια ο Σεβασμιώτατος μοίρασε το αντίδωρο και τον άρτο στους ευσεβείς προσκυνητές που είχαν από νωρίς το πρωί κατακλείσει την Ι. Μονή.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας και ώρα 7.00 μ.μ. εψάλη η Παράκληση των Αγίων και στη συνέχεια το Κτητορικό Μνημόσυνο, προεξάρχοντος του Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτου π. Νικηφόρου Ασπρογέρακα, Καθηγουμένου της Ιεράς Μονής Φανερωμένης Λευκάδος. Κατά την διάρκεια μάλιστα των εν λόγω Ιερών Ακολουθιών οι ευλαβείς προσκυνητές είχαν την ευκαιρία να ασπαστούν την ιερά σφραγίδα των Αγίων Πατέρων η οποία και φυλάσσεται στην Ιερά Μονή Φανερωμένης.

Τα κουπόνια τα οποία κληρώθηκαν κατά την εφετινή λαχειοφόρο της Ιεράς Μονής είναι τα εξής: 1467, 491, 767, 30, 169, 33, 530, 161, 425, 961, 1465, 1585, 589, 117, 1770.

Παρακαλούνται οι κάτοχοι των τυχερών κουπονιών να επικοινωνήσουν με τα μέλη της Διαχειριστικής Επιτροπής της Ιεράς Μονής (2645061478, 6988501227 (π. Παναγιώτης Λάζαρης), 6984764754 (π. Σπυρίδων Μπούρης), 6972230740 (κ. Κων/να Σέρβου) για την παραλαβή των δώρων τους.


Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.