Ολοκληρώθηκαν με την παρέλαση των μαθητικών – πολιτικών και στρατιωτικών τμημάτων οι εορταστικές εκδηλώσεις για την 105η επέτειο Ένωσης της Σάμου με την Ελλάδα. Οι πολύ καλές καιρικές συνθήκες συνετέλεσαν ώστε ο κόσμος που παρακολούθησε την παρέλαση να είναι περισσότερος από την παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου, εφόσον υπήρχαν τμήματα που έλαβαν μέρος στην παρέλαση απ’ όλη τη Σάμο.

Τελικά μετά από πολύ καιρό η κυβέρνηση εκπροσωπήθηκε από τον Αναπληρωτή Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Νεκτάριο Σαντορινιό.

Την παρέλαση παρακολούθησε και ο βουλευτής Σάμου κ. Δημήτρης Σεβαστάκης, αλλά κάτω από την εξέδρα. Επίσης την παρέλαση παρακολούθησε και ο Διοκητής της ΑΣΔΕΝ Αντιστράτηγος κ. Νικόλαος Μανωλάκος. Αξίζει ν’ αναφέρουμε ότι ο Αντιπεριφερειάρχης Σάμου κ. Νίκος Κατρακάζος δεν ανέβηκε στην εξέδρα, αλλά παρακολούθησε την παρέλαση από την απέναντι πλευρά, διαμαρτυρόμενος για τους χειρισμούς της Κυβέρνησης στο μεταναστευτικό – προσφυγικό. Το ίδιο έπραξε και ο τέως πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Σάμου και Δημοτικός Σύμβουλος κ. Ελισαίος Μαυρατζώτης.

Το πρωϊ πραγματοποιήθηκε επίσημη δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγίου Σπυρίδωνος, χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτου Σάμου & Ικαρίας κ.κ. Ευσεβίου, ενώ τον πανηγυρικό της ημέρας ανέγνωσε ο Δντής του ΕΠΑΛ Σάμου κ. Ευάγγελος Τσεσμελής.

Μετά το τέλος της παρέλασης πολιτιστικοί σύλλογοι από πολλές περιοχές του νησιού, χόρεψαν 4 παραδοσιακούς χορούς και καταχειροκροτήθηκαν.


Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 5 (1 ψήφος)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.