Το Σάββατο 23 Ιουνίου ε.έ. τιμήθηκε η μνήμη του Οσίου Νικήτα στο ασκητήριό του, που βρίσκεται στην περιοχή Μιχαίικα, κοντά στην Ιερά Μονή Αγίων Θεοδώρων, με την παρουσία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου, του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Θεσπιών κ. Συμεώνος και του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ. Γεωργίου, καθώς και πολλών κατοίκων του Κυριακίου.

Τη Θεία Λειτουργία τέλεσε ο Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Οσίου Σεραφείμ πανοσ. αρχιμ. π. Νεκτάριος Τσεκούρας και ο πανοσ. αρχιμ. π. Θεόδωρος Μίχας, ο οποίος κατάγεται από το Κυριάκι και γνωρίζει τον χώρο αυτό από μικρό παιδί. Ενώ, την ακολουθία της αρτοκλασίας τέλεσε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Θεσπιών κ. Συμεών.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Γεώργιος στο λόγο του ανέφερε ότι βρίσκονται σε έναν σημαντικό χώρο που τον 11ο αιώνα ανέδειξε έναν Βοιωτό Άγιο, τον Άγιο Νικήτα, και για δεύτερη χρονιά εορτάζουμε τη μνήμη του Αγίου στο ασκητήριό του. Ευχαρίστησε τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο κ. Ιερώνυμο, ο οποίος βρήκε και ανέδειξε το ασκητήριο του Αγίου Νικήτα και ζήτησε από τον Μακαριώτατο την βοήθειά του για την αποκατάσταση του ασκητηρίου.

Ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος μιλώντας στους πιστούς θυμήθηκε πως ανέβηκε πριν πολλά χρόνια σε αυτό το χώρο μαζί με τον ντόπιο μπάρμπα-Μήτσο Μπακράκο και βρήκε το ασκητήριο του Οσίου και στη συνέχεια το αναστήλωσε.

Τόνισε ότι είναι σημαντικό να εορτάζουμε έναν Άγιο, τον Άγιο Νικήτα στον τόπο που ασκήτεψε, ο οποίος, όπως είπε, ήταν από τα Χώστια.

Ο Μακαριώτατος ανέφερε ότι θα βοηθήσει στην προσπάθεια για την αποκατάσταση του ασκητηρίου και θα έρθει σε συνεννόηση με το Πολυτεχνείο ώστε να μελετηθεί πώς μπορεί να στερεωθεί και να αποκατασταθεί ο χώρος του ασκητηρίου.

Μετά το τέλος της Θείας Λειτουργίας προσφέρθηκε κέρασμα σε όλους.

Εορτασμός του Οσίου Νικήτα στο Ασκητήριό του

Εορτασμός του Οσίου Νικήτα στο Ασκητήριό του


Εορτασμός του Οσίου Νικήτα στο Ασκητήριό του

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.