Το σημερινό Doodle γιορτάζει τον Charoen Krung Road, τον πρώτο ασφαλτοστρωμένο δρόμο στη Μπανγκόκ, ο οποίος άνοιξε επίσημα για να ταξιδέψει αυτήν την ημέρα το 1864.

Χτισμένος δίπλα στις όχθες του ποταμού Chao Phraya, ενός παραπόταμου που ρέει στην καρδιά του αστικού κέντρου της πόλης, αυτό η ιστορική οδός άνοιξε το δρόμο για τον εκσυγχρονισμό της πρωτεύουσας της Ταϊλάνδης, διατηρώντας παράλληλα τη γοητεία της μακράς και ελικοειδούς πολιτιστικής της ιστορίας.

Στη δεκαετία του 1860, η οικονομία της Μπανγκόκ βασίστηκε κυρίως στο δίκτυο καναλιών της για εμπόριο. Αλλά καθώς η πρωτεύουσα της Ταϊλάνδης έγινε το σπίτι των ξένων εμπόρων και των αμαξών τους, η πόλη προσπάθησε να ανανεώσει την υδάτινη υποδομή της στις χερσαίες μεταφορές προκειμένου να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις του διεθνούς εμπορίου. Η τοπική αυτοδιοίκηση απάντησε με την κατασκευή του Charoen Krung το 1862, το οποίο μεταφράζεται χαλαρά σε «Prosperous City», αλλά συχνά αναφέρεται επίσης ως «New Road».

Σήμερα, ο Charoen Krung χρησιμεύει ως άσφαλτος που συνδέει ένα δοχείο τήξης παλαιών και νέων σε περιοχές όπως η πρώτη «Creative District» της Μπανγκόκ. Αυτή η γειτονιά δίπλα στο ποτάμι διαθέτει μερικά από τα πιο εμβληματικά ορόσημα της πρωτεύουσας, όπως το Παλιό Τελωνείο, όπου οι ξένοι έμποροι του 19ου αιώνα πλήρωσαν φόρους προτού εισέλθουν και εξέρχονται από τη χώρα, παράλληλα με έναν εκλεκτικό συνδυασμό από τα πάντα, από γαλλικά μπιστρό έως διεθνείς τοιχογραφίες. Αυτή η διασταύρωση της νεωτερικότητας και της ιστορίας τονίζει πώς ο Charoen Krung υπήρξε ανέκαθεν ένα προοδευτικό πολιτιστικό κέντρο της Ταϊλάνδης. ένα που συνεχίζει να καθαρίζει το δρόμο για την εφευρετικότητα των επόμενων ημερών.

Εδώ είναι στον παλαιότερο νέο δρόμο της Μπανγκόκ!

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.