Την Πέμπτη, 30 Ιανουαρίου 2020, εορτάστηκε με λαμπρότητα στην Έγκωμη η εορτή των Τριών Ιεραρχών και η Ημέρα των Ελληνικών Γραμμάτων.

Της Θείας Λειτουργίας προέστη ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μεσαορίας κ. Γρηγόριος, πλαισιωμένος από τους ιερείς της ενορίας του Αγίου Νικολάου Έγκωμης. Μεταξύ των πιστών παρέστησαν ο Δήμαρχος Έγκωμης κ. Ζαχαρίας Κυριάκου, Δημοτικοί Σύμβουλοι, ο Πρόεδρος της Σχολικής Εφορείας Έγκωμης κ. Κώστας Αναστασίου, σχολικοί έφοροι, οι Διευθυντές και οι Διευθύντριες των Λυκείων, Γυμνασίων και Δημοτικών Σχολείων του Δήμου, άλλοι εκπαιδευτικοί, πλήθος λαού και μαθητών με τα λάβαρα των Σχολείων τους.

Στο κήρυγμά του ο Θεοφιλέστατος αναφέρθηκε στο νόημα της ευαγγελικής περικοπής που διαβάστηκε. Ερμήνευσε τον κυριακό λόγο «ὃς δ’ ἂν ποιήσῃ (το θέλημα του Θεού) καὶ διδάξῃ, οὗτος μέγας κληθήσεται ἐν τῇ βασιλείᾳ τῶν οὐρανῶν» (Μτ. ε΄ 19), ο οποίος για μας σήμερα μεταφράζεται ως το «μαρτύριο της συνειδήσεως», το οποίο ο καθένας ζει καθημερινά. Καλούμαστε κάθε ώρα και στιγμή με τα έργα, τα λόγια και τις σκέψεις μας να ομολογήσουμε τον Τριαδικό Θεό, τηρώντας τις εντολές που μας άφησε ο Λυτρωτής και Σωτήρας μας, Ιησούς Χριστός.

Επίσης, ο Θεοφιλέστατος καλωσόρισε τα παιδιά που συμμετείχαν στη Θεία Λειτουργία και τα παρότρυνε να συνειδητοποιήσουν τον ανεκτίμητο πλούτο των ελληνικών γραμμάτων, τον οποίο καλούνται να τον εξερευνήσουν και να τον διατηρήσουν.

Τον Πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε ο θεολόγος κ. Χριστάκης Ευσταθίου, Βοηθός Διευθυντής του Λυκείου Κύκκου Β΄.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας τελέστηκε το Μνημόσυνο των Ιδρυτών, Ευεργετών, Σχολικών Εφόρων, Εκπαιδευτικών και Σχολικών Υπαλλήλων των Σχολείων της Έγκωμης.

Ακολούθησε δεξίωση στο Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Ναού.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.