Με λαμπρότητα εορτάσθη η εορτή των Εισοδίων της Υπεραγίας Θεοτόκου στην Ιερά Μητρόπολη Πατρών.

Την παραμονή της εορτής, 20.11.2019, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος, εχοροστάτησε στην Ακολουθία του Εσπερινού στην πανηγυρίζουσα Ιερά Μονή Ομπλού Πατρών, με την συμμετοχή πολλών Κληρικών και Μοναχών από τις Ιερές Μονές της Μητροπόλεως και εκατοντάδων πιστών, που προσήλθαν για να προσκυνήσουν την εικόνα της Παναγίας μας.

Ο Σεβασμιώτατος στο κήρυγμά του ανεφέρθη στο πάνσεπτο πρόσωπο της Υπεραγίας Θεοτόκου και στην γλυκύτητα της μορφής Της, με βάση την διδασκαλία των Πατέρων της Εκκλησίας, αφού το Μοναστήρι φέρει λόγω της γλυκυτάτης εκφράσεως του προσώπου της Παναγίας στο θαυματουργό εικόνισμά Της, το όνομα «Μοναστήρι της γλυκειάς Παναγιάς» .

Ο Σεβασμιώτατος μίλησε για τον γλυκασμό που δίδει στη ζωή μας η Παναγία, για την παρηγορία την μεγίστη και θαυμαστή προστασία Της προς τους ανθρώπους.

Ευχαρίστησε δε και επήνεσε τον πανοσιολογιώτατο Ηγούμενο της Ιεράς Μονής, π. Νεκτάριο Κωτσάκη και την περί αυτόν Αδελφότητα για την όλη πνευματική τους εργασία, για την ιερατική και μοναχική τους πορεία και διακονία στο γεώργιο του Κυρίου και τους ευχήθηκε κάθε ευλογία παρά Κυρίου.

Ανήμερα, 21.11.2019, ο Σεβασμιώτατος ετέλεσε την Θεία Λειτουργία στον κατάμεστο από χιλιάδες ευσεβούς Λαού Ιερό Ναό του Αγίου Αποστόλου Ανδρέου Πατρών, όπου ευρίσκεται κατ’ αυτάς τας ημέρας η ιερά και πανσεβάσμια εικόνα της Παναγίας Σουμελά και ωμίλησε για το πρόσωπο της Υπεραγίας Θεοτόκου, σύμφωνα με την διδασκαλία των Αγίων Πατέρων, Γερμανού Κωνσταντινουπόλεως και Γρηγορίου του Παλαμά.

Χρησιμοποιώντας δε τα λόγια του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου, ο οποίος παρουσιάστηκε στον Άγιο Γρηγόριο τον Παλαμά, ευχαρίστησε την Παναγία, διότι ήταν και είναι μαζί με τους αγαπώντας Αυτήν και με το Γένος μας και εξέφρασε την ικεσίαν προς Αυτήν να είναι και εις το μέλλον βοηθός και σκέπη και μεσίτρια, παρά τας πολλάς ημών αμαρτίας.

Ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος την παραμονή της εορτής, εχοροστάτησε στην Ακολουθία του Εσπερινού στον Ιερό Ναό των Εισοδίων της Υπεραγίας Θεοτόκου Πατρών και εκήρυξε τον θείο λόγο, ενώ ανήμερα ετέλεσε την Θεία Λειτουργία και ωμίλησε επικαίρως στην Ιερά Μονή Ομπλού Πατρών, αναφερθείς στο πάνσεπτο και πανακήρατο πρόσωπο της Κυρίας Θεοτόκου, στην ιστορία της Ιεράς Μονής και στο έργο της μοναστικής Αδελφότητος.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 5 (1 ψήφος)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.