Σε κατανυκτικό κλίμα τελέστηκε την Παρασκευή, 1η Δεκεμβρίου 2017, Ιερά Αγρυπνία στον Ιερό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Τσερίου με την ευκαρία της Συνάξεως της Ιεράς Εικόνος της Παναγίας της επικαλουμένης "Γερόντισσας" και την Ιερά μνήμη του Οσίου Πορφυρίου του Καυσοκαλυβίτου.

Της Ιεράς Αγρυπνίας προεξήρχε ο Ιερομόναχος Βαρνάβας Χρυσάνθου, συμπαραστατούμενος από τον Προϊστάμενο της Ενορίας, Αρχιμανδρίτη Νεκτάριο Μπακόπουλο, και τον πατέρα Χρήστο Τσιοβάνου.

Ιερά Αγρυπνία στον Ιερό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Τσερίου Λευκωσίας

Τα Αναλόγια λάμπρυναν ο Πρωτοψάλτης του Ναού, κ. Βασίλης Παρασκευαΐδης μετά της χορωδίας του, και ο αριστερός ψάλτης του Ναού, κ. Ραφαήλ Μισιαούλης.

Να αναφερθεί ότι στην Αγρυπνία εορτάστηκε και ο νεοκαταταχθείς Άγιος της Εκκλησίας μας, Όσιος Ιάκωβος ο Τσαλίκης, Ηγούμενος της Μονής Οσίου Δαυίδ Ευβοίας.

Ιερά Αγρυπνία στον Ιερό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Λευκωσίας

Την Κυριακή, 3 Δεκεμβρίου 2017, μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας τελέστηκε Λιτανεία της Ιεράς και Σεβάσμιας Εικόνος της Παναγίας της Γερόντισσας, πέριξ του Ιερού Ναού.

Ιερά Αγρυπνία Αγίων Κωνσταντίνου Ελένης Τσερίου

Της Ιεράς Λιτανείας προεξήρχε ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Νεκτάριος Μπακόπουλος, Προϊστάμενος του Ναού, συμπαραστατούμενος από τον πατέρα Σπυρίδωνα Βήττα και πατέρα Χρήστο Τσιοβάνου, εφημερίων των Ναών Τσερίου.

Ιερά Αγρυπνία Ιερός Ναός των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Τσερίου Λευκωσίας

Στο τέλος της Λιτανείας αναπέμφθηκε Δέηση προς την Υπεραγία Θεοτόκο.
Έτσι, περατώθηκαν οι φετινοί εορτασμοί με την ευκαιρία της Συνάξεως της Παναγίας της Γερόντισσας.

Ιερός Ναός Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Λευκωσίας

Αξιοσημείωτο είναι ότι στον Ιερό Ναό των Άγιων Κωνσταντίνου και Ελένης θησαυρίζεται η Εικόνα της Παναγίας της Γερόντισσας, η οποία εκομίσθη από την Ιερά Μονή Παντοκράτορος Αγίου Όρους, το Νοέμβριο του 2014 και παραμένει μόνιμα στο Ναό.

Λευκωσία Πορφυρίος

Ιερός Ναός των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Τσερίου Λευκωσίας

Φανούρης Ευστράτιος
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.