Με κάθε Εκκλησιαστική ευπρέπεια και με τον σεβασμό που αρμόζει στους Ήρωες του Έπους του ᾿40, εορτάστηκε η εορτή της Αγίας Σκέπης της Θεοτόκου και η Εθνική Επέτειος του «ΟΧΙ» εχθές Πέμπτη, 28η Οκτωβρίου 2021 στην Κόρινθο. Συγκεκριμένα, στον Καθεδρικό Ι. Ναό του Αποστόλου Παύλου Κορίνθου τελέσθηκε Δισαρχιερατική Θ. Λειτουργία υπό του Σεβ. Μητροπολίτου μας κ. Διονυσίου και του Θεοφιλεστάτου Βοηθού Επισκόπου και Πρωτοσυγκέλλου της Ι. Μητροπόλεως μας αγίου Κεγχρεών κ. Αγαπίου.

Πριν το τέλος της Θ. Λειτουργίας ο σεπτός Ποιμενάρχης μας ομιλώντας στους Πιστούς ευχήθηκε: «…μακάρι ο Θεός να μας αξιώνει να εορτάζουμε τις Επετείους του Γένους μας». Εφέτος, συνέχισε, εορτάζουμε τα διακόσια (200) χρόνια από την Επανάσταση του 1821 και τον χρόνο που θα ανατείλει θα κλείσουμε εκατό (100) χρόνια από την Μικρασιατική Καταστροφή, ενώ σε είκοσι μόλις χρόνια θα έχουμε την εκατονταετηρίδα από την έναρξη του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου και ακολούθως του επάρατου Εμφυλίου Πολέμου. Σήμερα, που εορτάζουμε την Επέτειο της άρνησης υποταγής σε δυνάμεις σκληρές, απάνθρωπες, αντίθεες και αντίξοες για τον άνθρωπο, μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα ότι πρωταγωνιστές στην Ιστορία μας είναι ο Χριστός και η Παναγία Μητέρα Του, της Οποίας την Φωτοφόρο Σκέπη εορτάζουμε και να ομολογούμε μετά γνώσεως εξ εμπειρίας ότι η Παναγία μας σκεπάζει τον Λαό Της «νοερῶς ἐκ πάσης τῶν ἐχθρῶν ἐπιβουλῆς». Επίσης, μπορούμε να έχουμε την βεβαιότητα ότι έχουμε την Παναγία μας Σκέπη, προστάτη, και βοηθό σε κάθε δυσκολία της ζωής μας και ότι πρέπει, εμείς οι Έλληνες Ορθόδοξοι Χριστιανοί, να θυμόμαστε τα συνταρακτικά αυτά ιστορικά γεγονότα, αλλά και τις λύσεις που δόθηκαν άνωθεν σε αυτά, με την βοήθεια του Θεού, της Παναγίας και των Αγίων μας. Ο Λαός μας με την βαθειά πίστη του ανδρώθηκε, δυναμώθηκε και στερεώθηκε, ώστε να μπορούμε πλέον να λέμε το «ΟΧΙ» σε όλους όσοι επιβουλεύονται τα Ιερά και τα Όσια μας. Ας πούμε, λοιπόν και τώρα, που περνάμε αυτή την παντοειδή κρίση, το «ΟΧΙ» σε εκείνους που προσπαθούν να μας μεταλλάξουν και να μας διαγράψουν από τον χάρτη της ζωής και της Ιστορίας έχοντας στο πλευρό μας πάντοτε προστάτη, συμπαραστάτη και βοηθό την Παναγία μας!

20211028 110839

Ακολούθως, μετά το πέρας της Θ. Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας και ο Βοηθός Επίσκοπος της Ι. Μητροπόλεως μας τέλεσαν την επίσημη Δοξολογία, στην οποία συμμετείχαν όλοι οι Κληρικοί της πόλεως Κορίνθου, ενώ παρέστησαν ως Εκπρόσωπος της Κυβερνήσεως ο Υφυπουργός Έρευνας και Τεχνολογίας κ. Χρίστος Δήμας και ως Εκπρόσωπος της Βουλής των Ελλήνων ο Βουλευτής του Νομού μας κ. Κων/νος Κόλλιας, σύσσωμες οι Πολιτικές και Στρατιωτικές Αρχές του Τόπου, καθώς και πλήθος πιστών.

20211028 114059

Στην συνέχεια και μετά την επιμνημόσυνη Δέηση στο Ηρώον, στον περίβολο του Καθεδρικού Ι. Ναού του Απ. Παύλου, και τις καταθέσεις Στεφάνων, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας μετέβη στον προκαθορισμένο τόπο, όπου και παρακολούθησε την Μαθητική και Στρατιωτική Παρέλαση.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.