Το μετόχιο τής Ιεράς Μονής τού Αποστόλου Βαρνάβα στη Λευκωσία, είχε την ευλογία να υποδεχθεί έστω και για λίγο τον σεβαστό Γέροντα Αντίπα αγιορείτη, από το ιερό ιβηριτικό κελλί τής Αγίας Άννης Καρυών, ο οποίος βρίσκεται αυτές τις μέρες στην Κύπρο και με την παρουσία, τις ομιλίες και συνεντεύξεις του ωφελεί και παρηγορεί πολλούς Κυπρίους ἐν Χριστῷ αδελφούς μας.

Το απόγευμα τού Σαββάτου τής 24ης Ιουλίου, τελέστηκε πανηγυρικός εσπερινός με την ευκαιρία τής εορτής τής Κοιμήσεως τής Αγίας Άννης, επ’ ονόματι τής οποίας τιμάται το ιερό κελλίο τού Γέροντος Αντίπα. Στον Εσπερινό χοροστάτησε ο Καθηγούμενος τής Μονής Αρχιμ. Ιωάννης, πλαισιούμενος από τον σεβαστό Γέροντα και άλλους κληρικούς τής Ιεράς Αρχιεπισκοπής.

Κατά την αρτοκλασία, ο εγνωσμένης ψαλτικής δεινότητος Γέρων Αντίπας έψαλε πανηγυρικά και ταυτόχρονα με πάσα ιεροπρέπεια, το αγιορειτικής καταγραφής «Θεοτόκε Παρθένε», χαρίζοντας στους παρευρισκομένους πνευματική ευφορία και ανάπαυση.

Ήδη με πρόσκληση τού Μακαριωτάτου, ο Γέρων Αντίπας μίλησε στον παγκυπρίας εμβελείας Ραδιοφωνικό Σταθμό τής Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κύπρου για τον μοναχισμό και την πανδημία, σε μία δίωρη συνέντευξη που έκανε ιδιαίτερη αίσθηση και απέσπασε πληθώρα επαινετικών και συγχαρητηρίων σχολίων.

Επίσης, ο σεβαστός Γέρων Αντίπας συναντήθηκε με Πανιερωτάτους Μητροπολίτες στην Κύπρο, με τους οποίους είχε εποικοδομητικές συνομιλίες για διάφορα πνευματικά θέματα και τους διαβεβαίωσε ότι το Άγιον Όρος στην πλειοψηφία του αντιμετωπίζει με σοβαρότητα την απειλή τής πανδημίας και προσεύχεται αδιαλείπτως για τη σύντομη λήξη της.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.