Σε κλίμα κατάνυξης και με θρησκευτική λαμπρότητα εορτάσθηκε η μνήμη του Αγίου Φανουρίου στην Ιερά Μητρόπολη Λέρου, Καλύμνου και Αστυπαλαίας.

ΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΟΣ ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ (26-8-2022)

Στη Λέρο, και στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό του Αγίου Φανουρίου Ξηροκάμπου, την Παρασκευή 26 Αυγούστου 2022, ετελέσθη Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ.κ. Παϊσίου, συμμετέχοντος του Θεοφ. Επισκόπου Στρατονικείας κ.Στεφάνου, συμπαραστατουμένων υπό του Αρχιερατικού Επιτρόπου πρωτ. Νικοδήμου Φωκά, του εφημερίου του Ι. Ναού πρωτ. Σεργίου Γουρλά, και των Ιερέων π. Μιχαήλ Χατζηδάκη, π. Δαμασκηνού Παλαπουγιούκ, π. Νικολάου Ταχλιαμπούρη και π. Γεωργίου Γαμπιέρη.

Κατά τον Εσπερινό παρέστη ο Δήμαρχος Μ.Κόλιας, ο Αντιδήμαρχος Ν.Μπίλλης, ο πρόεδρος της Ενεργειακής ΑΕ της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου Ι.Θεμέλαρος και πλήθος ευλαβών προσκηνυτών

Μετά το πέρας του εσπερινού πραγματοποιήθηκε η κατ’ έθος λιτάνευσις της Ιεράς Εικόνος του Αγίου Φανουρίου, εις τον αύλειο χώρο του Ιερού Ναού και εις τας οδούς του οικισμού του Ξηροκάμπου.

Ο Μητροπολίτης ευλόγησε τους προσφερόμενους άρτους καθώς και τις δεκάδες φανουρόπιτες που προσκόμισαν ευσεβείς χριστιανοί προς ευλογία.

Στο ιερό αναλόγιο έψαλαν οι καλλίφωνοι ιεροψάλτες Ευάγγελος Χατζηλάρης, Αναστάσιος Χατζηλάρης, Εμμ. Πλόχωρος, Ισίδωρος Λιβανός και Γεώργιος Γουρλάς

.

Απολυτίκιον Αγίου Φανουρίου

«Ουράνιον εφύμνιον, εν γη τελείται λαμπρώς,

επίγειον πανήγυριν, νυν εορτάζει φαιδρώς,

αγγέλων πολίτευμα, άνωθεν υμνωδίαις ευφημούσι τους άθλους,

κάτωθεν Εκκλησία, την ουράνιον δόξαν, ην εύρες πόνοις καί άθλοις,

τοις σοις, Φανούριε ένδοξε».

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.