Στο ιερό παρεκκλήσιο της Αγίας Παρασκευής, στο Άργος Καλύμνου, το εσπέρας της Κυριακής 25-7-2021, ετελέσθη ο Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Παϊσίου, συμπαραστουμένου υπό ιερέων της νήσου, παρουσία πολλών πιστών.

Στιγμιότυπα από τον Εσπερινό της Αγίας Παρασκευής, στο ομώνυμο ιερό παρεκκλήσιο, στην περιοχή Άργος Καλύμνου:

ΣΤΗ ΛΕΡΟ

Στον επιβλητικό, ιστορικό – παλαιό μητροπολιτικό Ναό της Λέρου, την Αγία Παρασκευή, ετελέσθη με θρησκευτική λαμπρότητα, την Κυριακή 25 Ιουλίου 2021, ο Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός της εορτής της Αγίας Οσιοπαρθενομάρτυρος Παρασκευής.

Στον Μέγα Πανηγυρικό Αρχιερατικό Εσπερινό χοροστάτησε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Στρατονικείας κ. Στέφανος, συμπαραστατούμενος υπό του Αρχιερατικού Επιτρόπου πρωτ. Νικοδήμου Φωκά και ιερέων της νήσου, παρουσία του Δημάρχου κ.Μ.Κόλια και πολλών πιστών.

Κατά τον Εσπερινό τελέσθηκε η αρτοκλασία, μετά το πέρας της οποίας ο Θεοφιλέστατος κήρυξε τον θείο λόγο.

Μετά τον Εσπερινό ακολούθησε Ιερά Παράκληση.

Στο ιερό αναλόγιο έψαλλαν οι καλλίφωνοι ιεροψάλτες Ισίδωρος Λιβανός και Πέτρος Κουτούζος.

Στα πλαίσια της επετείου των 200 χρόνων από την εθνική παλιγγενεσία, εντός του Ιερού Ναού της Αγίας Παρασκευής αναρτήθηκε η Ελληνική Σημαία την οποία ύψωσε ο ήρωας παπα-Αναστάσης Ζαφειρόπουλος την εποχή της Ιταλοκρατίας. Μετά απ’ αυτή την πράξη του συνελήφθη και εστάλη εξόριστος στη Ρόδο.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.