Την συμπλήρωση των 800 ετών από την ίδρυση της Ιεράς Μονής στο Ιβάνοβο ετοιμάζεται να εορτάσει η Βουλγαρική Ορθόδοξη Εκκλησία.

Ο διοικητής της Επαρχίας Ρούσε, Γκαλίν Γκριγκόρο και αναπληρωτής διοικητής Βαλεντίν Κόλεφ συναντήθηκαν με τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Ρούσε κ. Ναούμ, προκειμένου να συζητήσουν για τις επετειακές εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν κατά το τρέχον και το επόμενο έτος.

Το μεγαλύτερο μοναστήρι του συγκροτήματος είναι η Μονή του Αγίου Αρχαγγέλου Μιχαήλ δίπλα στο χωριό Ιβάνοβο, κοντά στην πόλη Ρούσε. Αποτελείται από 20 μικρές εκκλησίες, παρεκκλήσια και κελιά μοναχών μέσα στα βράχια που επικοινωνούν μεταξύ τους με λαξευμένα στην πέτρα σκαλιά.

Το μοναστήρι ιδρύθηκε στις αρχές του 13ου αιώνα από τον μοναχό Ιωακείμ που αργότερα έγινε πατριάρχης. Έχει πολύ ωραίες τοιχογραφίες, ζωγραφισμένες από μάστορες του Τίρνοβο στο στυλ των Κομνηνών και των Παλαιολόγων. Σήμερα λειτουργεί μόνο το εκκλησάκι της Θεομήτορος, του οποίου οι τοιχογραφίες από τα μέσα του 14ου αιώνα θεωρούνται αριστούργημα της μεσαιωνικής βουλγαρικής και βαλκανικής τέχνης.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.