ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΑΛΒΑΝΙΑΣ: Εόρτασε η Μονή Αγίου Βλασίου στο Δυρράχιο Αλβανίας. Του π. Ηλία Μάκου. Δημιούργημα του Αρχιεπισκόπου Αναστασίου, ένα από τα πολλά, που κοσμούν και λαμπρύνουν την Ορθόδοξη Εκκλησία της Αλβανίας, είναι η νέα Μονή Αγίου Βλασίου στο Δυρράχιο, που γιόρτασε πανηγυρικά τη Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου 2022, ιερουργούντος του Μητροπολίτη Απολλωνίας και Φίερι Νικολάου, πλαισιουμένου από κληρικούς της Μητροπόλεώς του.

Μοναστήρι του Αγίου Βλασίου στο Δυρράχιο Αλβανίας

Κατά τον εσπερινό μετ’ αρτοκλασίας, έγινε λιτάνευση της εικόνας του Αγίου Βλασίου εντός του καθολικού της Μονής.

Πιστοί από την περιοχή, αλλά και σπουδαστές/τριες από τη Θεολογική Ακαδημία «Ανάσταση του Χριστού», που στεγάζεται δίπλα, όπως και παιδιά από τον «Ορθόδοξο Οίκο της Ελπίδας», που υπάρχει στον ίδιο χώρο (φιλοξενεί παιδιά 5-18 ετών, ορφανά, εγκαταλελειμμένα και βασανισμένα), συμμετείχαν στις λατρευτικές εκδηλώσεις.

Η μονή και τα ιδρύματα που λειτουργούν στο μεγάλο κτιριακό συγκρότημα, είναι έργα της αγάπης του Αρχιεπισκόπου Αναστασίου, κάτι, που ήταν στη σκέψη όσων εκκλησιάστηκαν, αλλά και στο συναίσθημά τους.

Στο κήρυγμα, παρουσιάστηκε η ζωή του αγίου Βλασίου και επισημάνθηκε η ευεργετική παρουσία στην Ορθόδοξη Εκκλησία της Αλβανίας του Αρχιεπισκόπου Αναστασίου.

Εικόνα Αγίου Βλασίου

Εορτή Αγίου Βλασίου Αλβανία

Μητροπολίτης Φίερι Νικόλαος στο Δυρράχιο Αλβανίας

Μητροπολίτης Απολλωνίας και Φίερι Νικόλαος

Όλοι οι πιστοί, μικροί και μεγάλοι, ένιωσαν ότι με τη διάδοση της ορθόδοξης μαρτυρίας σε όσους αναζητούν την αλήθεια του Χριστού, μπορούν να γίνουν οι αγγελιοφόροι του μηνύματος της ειρήνης, της χαράς και της ελπίδας, για να ζήσει ο κόσμος.

Για να δουν οι άνθρωποι Θεού πρόσωπο. Για να βιώσουν τον ουρανό.

Για να μη συμβιβαστούν με τίποτε λιγότερο. Για να μεταμορφωθούν από χοϊκοί και πρόσκαιροι σε ουράνιοι και αθάνατοι.

Είναι ο επιδιωκόμενος καρπός για όσους αντιλαμβάνονται το σκοπό της υπάρξεώς τους και προσπαθούν να τον κάνουν τρόπο προοπτικής.

Εκείνο, που διαχρονικά διαχρονικά ο άγιος Βλάσιος είναι να ζει ο πιστός άχρονα, να μην περιορίζεται από το χώρο και την ύλη του, να ζει, δηλαδή, πνευματικά, έχοντας τη συνεχή αίσθηση της παρουσίας του Θεού.

Με αυτό τον τρόπο ενδιαφέρεται για τη σωτηρία του. Γιατί αυτή είναι το μεγαλύτερο έργο, που έχουμε να επιτελέσουμε στον κόσμο αυτό. Και ο Κύριος και οι άγιοί Του μας εξασφάλισαν τη λύτρωση, πρέπει, όμως, και εμείς να κάνουμε το παν για να την οικειοποιηθούμε.

Να είμαστε άνθρωποι συνεχούς μετάνοιας, που είναι πνευματικό αναβάπτισμα και μέσω της οποίας αναγεννάται κάθε φορά η ψυχή μας. Συγχρόνως να ζούμε με αρετή. Τότε η σωτηρία θα είναι κτήμα μας. Και η ζωή μας θα είναι γεμάτη και με σκοπό εδώ κάτω.

πατήρ Ηλίας Μάκος

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.