Στην Ενορία της Μεγάλης Παναγιάς – Αγίου Δημητρίου Θηβών εορτάστηκε η μνήμη του Οσίου Εφραίμ του Κατουνακιώτου του «Παππού και Οικήτορα της Ενορίας» όπως αναφέρουν από τον Ιερό Ναό. Σύμφωνα με την ανακοίνωση από τον Ενοριακό Ναό εκεί πέρασε τα νεανικά του χρόνια ο Όσιος Εφραίμ.

Την Παρασκευή, παραμονή της εορτής, στον Πανηγυρικό Εσπερινό προεξήρχε ο Πανοσιολογιότατος Ιερομόναχος π. Εφραίμ Χριστοφοράκης ενώ εψάλη για πρώτη φορά η Πανηγυρική Ασματική Ακολουθία του νεοφανούς Αγίου της Εκκλησίας μας την οποία συνέγραψαν οι χαρισματούχες Μοναχές της Ιεράς Μονής Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου (Μαζαράκι Θηβών) με τους Ιεροψάλτες του Ναού.

Στη συνέχεια ακολούθησε η Ακολουθία της λιτής, η αρτοκλασία και η ομιλία του π. Εφραίμ.

Ανήμερα της εορτής, το Σάββατο 27 Φεβρουαρίου, εψάλη για πρώτη φορά η Πανηγυρική Ακολουθία του Εόρτιου Όρθου και στη συνέχεια τελέστηκε Πανηγυρικό Συλλείτουργο όπου προεξήρχε ο Πανοσιολογιότατος Ιερομόναχος π. Εφραίμ Χριστοφοράκης και ο Εφημέριος π. Γεώργιος ο οποίος μίλησε για τον βίο του Αγίου Εφραίμ του Κατουνακιώτου ενώ συμμετείχαν και οι Διάκονοι της Ιεράς Μητροπόλεως Θηβών π. Κωνσταντίνος Σβεντζούρης και π. Γεώργιος Τήντεμαν.

Κατά τον πρώτο Εορτασμό του νέου Αγίου της Εκκλησίας τέθηκε σε προσκύνημα από τους πιστούς, τμήμα του Ιερού Λειψάνου Του που πρόσφατα δωρήθηκε στον Ιερό μνημειακό Ναό καθώς και βαμβάκι από την Τιμία Κάρα και χώμα από τον Τάφο του στα Κατουνάκια του Αγίου Όρους.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.