ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ

Με μια λαμπρή τελετή η Επιτροπή Καΐρου της Κυπριακής Αδελφότητας, αλλά και πλήθος κόσμου γιόρτασαν την Κυριακή 12 Σεπτεμβρίου 2021, στον Ιερό Ναό της Παναγίας στην Ηλιούπολη Καΐρου την Παναγία του Κύκκου προστάτιδα της Αδελφότητας, όπως και επίσης τα 148 χρόνια από την ίδρυση της.

Η θεία Λειτουργία τελέσθηκε από τον Αρχιμανδρίτη Στέφανο ενώ την τελετή τίμησαν με την παρουσία τους ο Πρέσβης της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Όμηρος Μαυρομάτης, ο Έλληνας Πρέσβης κ. Γαριλίδης Νικόλαος, ο νέος Ακόλουθος Άμυνας της Κύπρου Αντισυνταγματάρχης Μηχανικού κ. Κωνσταντίνος Χατζηκωστής , ο Αναπληρωτής Πρέσβης της Κύπρου κ. Κωνσταντίνος Χριστοφίδης, ο Γενικός Πρόξενος της Κύπρου κ. Ασιώτης, ο Πρόεδρος της Κυπριακής Αδελφότητας Καΐρου κ. Αλέξανδρος Καζαμίας και ο Χρίστος Γ. Παπαδόπουλος, Διευθυντής του Ελληνικού Πολιτιστικού κέντρου Καϊρου.

Μετά το πέρας της δοξολογίας τελέστηκε μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του Ανδρέα Μαυρομάτη πρώην προέδρου της αδελφότητας, ο οποίος άφησε σημαντικό έργο και ισχυρή παρακαταθήκη για την συνέχεια και την περαιτέρω ενίσχυση της Κυπριακής Αδελφότητας.

Απευθυνόμενος στην ομιλία του ο Πρόεδρος της Κυπριακής Αδελφότητας κ. Αλέξανδρος Καζαμίας προς τον Κύπριο Πρέσβη τον ευχαρίστησε από καρδιάς για την πολύτιμη βοήθεια που προσφέρει στην Αδελφότητα στις δύσκολες εποχές που ζούμε λόγω της πανδημίας και εξέφρασε την απόλυτη εμπιστοσύνη στην θέση που έχει την οποία τίμησε και τιμά επάξια με την εξέχουσα προσωπικότητά του.

«Η Κύπρος δεν μας ξέχασε ποτέ», δήλωσε με έμφαση ο κ. Καζαμίας.

Παρόλα τα προβλήματα μας στήριξέ και συνεχίζει να μας στηρίζει οικονομικά, με ετήσια επιδότηση που δίχως αυτήν θα μας ήταν αδύνατο να συνεχίσουμε το φιλανθρωπικό μας έργο που επιτελούμε αδιάλειπτα εδώ και 148 χρόνια.

Ο κύριος Μαυρομάτης στην συνέχεια στον χαιρετισμό του εστίασε στο δύσκολο αλλά σημαντικό έργο που επιτελείτε από την Κυπριακή Αδελφότητα στο Κάιρο και στην Αλεξάνδρεια. Τόνισε επίσης ότι μετά και την πρόσφατη επίσκεψη στο Κάιρο του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας με την συνοδεία για πρώτη φορά επτά υπουργών, οι σχέσεις των δύο χωρών αυξάνονται συνεχώς και βελτιώνονται.

Ο κ. Μαυρομάτης με θλίψη θυμήθηκε τον πρώην πρόεδρο της Αδελφότητας Ανδρέα Μαυρομάτη, ένα άνθρωπο που όπως χαρακτηριστικά είπε τον θεωρούσε ως αδελφό, που μοιράζονταν κοινά οράματα.

Μετά το πέρας της εορτής ακολούθησε κέρασμα στους παρευρισκόμενους από την Κυπριακή Αδελφότητα Καΐρου.

Δείτε τις εικόνες από την τελετή και το βίντεο με τους χαιρετισμούς των κ.κ. Ο. Μαυρομάτη και Α. Καζαμία:

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.